HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

MLSZ! Ébresztő!

fehgyu 2012.02.08. 18:39

Félre ne értse senki, nem akarok rosszat a Zalaegerszegnek.
Van bőven gondjuk a csapat vezetőinek.
Csak nem értem, miként lehetséges, hogy a gárda még mindig NBI-esnek vallhatja magát. A szabályok szerint ugyanis már rég ki kellett volna zárni a bajnokságból a fennálló tartozások miatt.
Ám az MLSZ-től még senki, semmilyen állásfoglalást nem kapott az ügyben, a magyar futball vezetői a fülük botját sem mozgatják arra, hogy a zalai vezetők már múlt héten kikiabálták a világnak, hogy a kassza kong az ürességtől.
És nem ez volt az első információ, bár kétség kívül a leghangosabb. A sportnapilap címoldalán közzé tett bejelentésnél ugyanis nincs látványosabb a mai magyar futballban.
De semmi.
Mintha az MLSZ-ben nem olvasnának újságot, nem lennének tisztában a listavezetőnél uralkodó káosszal.
És most itt az újabb hír: a Nemzeti Sport információi szerint Zalaegerszegnél fontos lépésre szánták el magukat a vezetők. Döntésük alapján az anyagi nehézségekkel küzdő klub futballistái szabadon igazolhatóvá válnak. A gárda vélhetően nem lép vissza a bajnoki küzdelmektől, de az élő szerződésekben foglaltaknak a jövőben nem tud eleget tenni.
Hát kérem, ez szinte hihetetlen.
A versenykiírásban ugyanis egyértelműen szerepel, hogy az év közben is ki kell zárni azt a csapatot, amelyik nem teljesíti a szerződésekben vállaltakat.
Pontosabban meg kell vonni a liszenszét – ami ugye egyet jelent a kizárással.
Mondjuk már az is kérdéses, hogyan végzik a munkájukat azok, akik ezeket a liszenszeket kiadják, hiszen a fél NBI hangos a hatalmas tartozásokról.
Zalaegerszegről már október végén érkezetek ilyen információk – bő négy hónappal az után, hogy a liszenszadó testület nagyhatalmú urai mindent rendben találtak a klubnál, azaz biztosítottnak látták az anyagi hátteret is.
Hogyan vizsgálták ezek az emberek a klubot, hogyan látták úgy, hogy van elég pénz, amikor alig 100 nappal később kiderült, hogy nincs!
Persze, ez a sztori most a ZTE-ről szól.
Arról a csapatról, amelyik nem oly rég még bajnokságot nyert, amely a Puskás-stadionban legyőzte a Manchaster Unitedet.
És amelyiket most már temetik.
És vannak, akik azt merik mondani, hogy fejlődik a magyar futball.
Képzeljük el, mi lenne, ha nem fejlődne!

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr154079436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása