HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

A Nemzet Sanyija a nemzet csapatában

fehgyu 2012.01.12. 09:32

 

Sanyi a Videotonba igazolt. Pontosabban a Nemzet Sanyija – érdekes ez a név, nem megbántva Torghellét, de vannak játékosaink a múltban, akik sokkal többet tettek labdarúgásunkért, mégis rá ragadt ez a név – a nemzet csapatába igazolt. (Azért írom így a Videotont - persze, azért szigorúan kisbetűvel -, mert már talán a tulajdonos sem tudja, mennyi pénzt költ a klub az övéből, és mennyit a Nemzetéből.)

Hogy jó döntés volt-e?

Szerintem nem.

Nagy kérdés, hogy a Vezér, vagy az edző szemelte ki Sanyit a csapatba. Mert ha előbbi, akkor Sanyi úgy jár, mint a többi magyar játékos a Videotonban – ül majd a kispadon, vagy még ott sem.

Persze, ha a trénernek van rá szüksége, akkor más a helyzet.

De sokak számára az is kérdéses, miként illeszkedik majd Sanyi játéka a Videoton csapatába. Mert bár az idény elején nem nagyon lehetett látni, mit is próbál játszani a gárda – amolyan rúgd a labdát és fuss elv látszott – mára már a szakemberek azt mondják, a fehérvári gárda a labdatartásos, sok apró passzos játékot játssza.

Na pont erre alkalmatlan Torghelle.

És most nehogy valaki azt gondolja, hogy a játékos ellen vagyok. Sőt, itt is leírtam már, őt tartom az egyik legkorrektebb magyar játékosnak, akitől bármikor bármit lehet kérdezni.
És úgy gondolom, amiben ő erős, abban tényleg erős.

Márpedig ő amolyan erőcsatár, aki megy, nekifut a falnak is, nem ismer elveszett labdát. Ám azt nem mondanám, hogy egymás után tízszer is tud passzolni. Persze, lehet, hogy az az elképzelés, hogy ő már a puszta létével is leköt két-védőt, és akkor a Vidi spílerjei járathatják a labdát orrvérzésig, vagy legalábbis addig, amíg nem találnak egy kis rést az ellenfél védelmén.

Csak ez luxus.

Mert ne gondoljuk, hogy Sanyi fillérekért igazolt a Videotonhoz.

Súlyos százezrekbe kerül majd a klubnak az, hogy Sanyi lekösse a védőket. Igaz, ha végül sikerül őt külföldre eladni, akkor még jól is kijöhet az üzletből a fehérvári gárda.

Mert a következő indokom, amiért rossz döntés volt az átigazolás, hogy Sanyi még csak 29 éves.

Azaz a legjobb korban van.

És már megmutatta magát külföldön – hogy milyen sikerrel, az megítélés kérdése.

De az tény, hogy ismerik őt, tudják, ki az a Torghelle.

Erre ő aláír több mint 3 évre ahhoz a Videotonhoz, amely az utóbbi időben a magyar játékosok süllyesztője, ahol úgy néz ki, módszeresen tesznek tönkre válogatott játékosokat. (Vagy a hozzá nem értés következtében)

És ha ez nem lenne elég, itt a harmadik érv.
A legsúlyosabb.

Bizony, akármennyire is tagadja, téli hazatérésekor Sanyi kijelentette, hogy Magyarországon számára csak a Kispest létezik.

Persze – szokták mondani – van az a pénz, amiért más csapat is létezik.

Csak ezzel a döntéssel Sanyi elbontotta azt a képzeletbeli szobrot, melyet a kispesti drukkerek talán már felépítettek tiszteletére. Ellenben ha külföldre igazolt volna, akkor még mindig ő lenne a drukkerek kedvence, aki egy kicsit hazajött, rúgott három gólt, és példát mutatott a többieknek hozzáállásban, és klubszeretetben.

Mert ne feledjük, Sanyi sok kispesti fiatal példaképe is – volt.

És ezért volt ez az átigazolás leginkább egy rossz döntés.

 

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr593539116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása