HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Ahogy mindenki.....

fehgyu 2011.11.16. 09:40

Ahogy mindenkiiiiiii....- szól egy régi LGT nóta.
Ahogy mindenkiiii....- én is bundáztam - szólhat ma egy magyar sportvezető, játékos, játékosügynök.
Ahogy mindenkiiii....- ez azt jelenti, hogy tényleg mindenki!
A nyári letartoztatási dömping után ismét akcióba lendültek a nyomozók, és egymást érik az újabb kihallgatások.
A kozármislenyi "sráccal" kezdődött az egész, és úgy látszik, a rendőrség megtalálta a gyenge pontot. Amíg ugyanis a nyáron elfogott bundázók hallgattak, mint a sír, sőt, ártatlannak vallották magukat, addig ez a vagány gyerek rögtön vallott. Dőlt is a dominó, és újabb játékosokat vettek őrizetbe. Sőt, immár egy FIFA liszenszes játékosügynököt is.
A most őrizetbe vett csalókkal egy új csapat, a Siófok mérkőzései kerültek előtérbe. A Balaton-parti csapatra ugyanis - már bocsánat  - senki nem figyel oda. Nézők sem nagyon járnak ki a meccsekre, és már elnézést a kifejezésért, a helyi sportvezetőkön és játékosokon kívül senkit nem érdekel, hogy a gárda bennmarad, vagy éppen kiesik az első osztályból. És éppen ez az, amiért furcsa ez az egész.
Az elképzelés szerint a mostani letartoztatottak még a Siófok játékosaként manipulálták, vagy legalábbis próbálták manipulálni a csapat eredményeit.
Nos, ez kétféle képen lehet.
Vagy "eladják" a meccset, és szándékosan arra játszanak, hogy kikapjanak, vagy az ellenfelet veszik meg a tuti győzelem reményében.
Az előző bajnokságban a Siófok hatalmas tavaszi menetelésbe kezdett, és ennek - valamint az MTK botlásainak (vagy ahogy a Hungária körúti folyosói pletyka mondja, játékosainak tippmix-bizniszének) - köszönhetően a gárda bennmaradt az NBI-ben.
Tehát ha a Siófok játékosai bundáztak, akkor biztosan nem eladták a meccseiket.
Legalábbis ezt nehezen lehet elképzelni.
Ebben az esetben viszont kellett a bundázásához egy másik fél is...
És mindig más ellenfél. Pontosabban az épp aktuális ellenfél.
Nos, a Siófok tavaly idegenben legyőzte a Ferencvárost, a Kecskemétet, a Honvédot, a Pápát, a Szolnokot, az MTK-t. A gárda többek között kétszer döntetlent játszott az Újpesttel, és kétszer legyőzte a Debrecent. (Azt a Debrecent, amelyik gárdáról lényegében kiderült, hogy végig bundázta az elmúlt évek európai kupasorozatait, kezdve a BL selejtezőkön át az Európa Liga  és Bajnokok Ligája csoportkörig, de érdekes módon ehhez a csapathoz még nem jutottak el a nyomozók. Ajánlom nekik, hogy kérjék ki a nemzetközi nyomozóiroda aktáit...)
Szóval lehetséges "társból" van elég.
Lassan úgy lehetne jellemezni a magyar futballt, hogy vannak, akik lebuktak azért, mert bundáztak, és vannak, akik még nem.
Mert ahogy az LGT nóta mondja:
Ahogy mindenkiiiiiii.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr553386621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása