HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Ugyan az volt az edzője a két egymás ellen játszó csapatnak

fehgyu 2011.10.21. 11:41

Lassan 38 éves leszek, 32 éve szinte minden napomat a labdarúgás tölti ki. Voltam játékos első-másodosztályban, és amatőr ligában (most is egy megyei csapatban játszom). Futsaloztam első-másod, és amikor még volt, harmadosztályban. Voltam játékvezető az amatőrök és az NBIII-as csapatok mezőnyében, edzősködtem NBII-es ificsapatnál és Budapest-bajnokságban szereplő hobbi-futballistáknál, és immár 16 éve sportújságíróként dolgozom.
Azt gondolom, sok mindent láttam már, de olyat még nem, hogy egy bajnokságban két egymás ellen játszó csapat edzője egy és ugyan az a személy. A múlt héten ez is megtörtént: bár papíron nem, a gyakorlatban Horváth Tamás irányítja az Egerszalók és Bélapátfalva szakmai munkáját is. 
Igen ám, de a két csapat az elmúlt hét végén egymás ellen játszott.
Elképzelni sem tudom, miként zajlott a két csapat felkészítése.
Horváth mester talán az egyik nap Egerszalókon tartott edzés, az ottani futballistáknak mondta el, mi a bélapátfalvai csapat gyengéje, míg a másik nap ugyan ez volt a program Bélapátfalván.
Még érdekesebb lehetett a hétvégi meccs.
Talán a tréner előbb bement a vendég öltözőbe, ott elmondta a taktikát, az összeállítást, majd átszaladt a hazaiakhoz, ahol megtette ugyanezt, azzal a kitétellel, hogy elmondta, a vendégek mit, hogyan gondolnak megvalósítani. (Elvégre azért mégiscsak a hazai csapat van előnyben).
Azt sem nagyon tudom elképzelni, melyik kispadra ült le Horváth mester, na és hogy a meccs közben kinek, milyen taktikai utasításokat adott.
Vicces lehetett a szünet is, hiszen 10 perc alatt kellett rendet tenni taktikai utasítást adni - mindkét csapat játékosainak.
Persze, lehet, hogy Horváth mester csak annyit mondott a két csapat futballistáinak: játszatok ahogy tudtok, aztán nyerjen a jobbik.
Ő ugyanis tudta, ezen a meccsen győztes csapat edzője lehet - persze, ha nem döntetlenre végződik a mérkőzés. Erre egyébként sokan fogadni mertek volna,  de a csapatok rácáfoltak a felvetésre: a mérkőzést végül a forduló előtt a 14. helyen álló bélapátiak vendégként 5-3-ra győztek a dobogóra pályázó szalókiak ellen.
Kérdés, mi lesz az eredmény a tavaszi visszavágón?

Fehér György


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr73319624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása