HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

A Fradinál nincsenek titkok - vagy mégis

fehgyu 2011.10.07. 17:09

Kubatov Gábor hatásos beszédet mondott székfoglalójában. Jó pár hónapja már, hogy ő lett a Fradi elnöke, de abból, amit ígért, egyvalami biztosan nem valósult meg.
Kubatov ugyanis akkor azt ígérte, hogy színre lépésével megváltozik a kommunikáció, és nem lesznek titkok a klubnál.
Az elsőről csak annyit, ma egy Ferencváros játékossal úgy lehet interjút készíteni, ha azt előre egyezteted a klubvezetéssel, elküldöd a kérdéseket, és ők jóváhagyják azt.
Amit nem hagynak jóvá, azt nem lehet megkérdezni.
Ha valaki nem tudná, ezt nevezik cenzúrának.
És ha valaki nem emlékezne: ennek az eltörlése volt az egyik követelése a népnek - még 1948-ban,
Persze, ezen nem kell csodálkozni, az egész ország összes médiumára ez vonatkozik - és nem csak sportszinten. Miért lenne másképp annál a klubnál, ahol azt ezt bevezető kormányzó párt egyik vezetője az elnök.
Megfogadtam, hogy a politikát kizárom erről az oldalról, de...
Nem lehet nem észrevenni, hogy a politika, az országot kormányzó párt vastagon belefolyik a magyar futballba. Sőt, sorsokat dönt el, irányított támogatásokat intéz.
Amelyik klub szimpatikus, vagy amelyik város vezetője ezen párt embere, oda bizony ömlik a pénz. Elég csak a Debrecent, a Videotont, a Győrt, vagy épp a kiscsapatnak titulált Paks példáját megnézni.
Ellenpéldaként vehetjük az Újpestet: nyílt titok, hogy amíg Tolnai a lilák tulajdonosa, nem sok támogató jelentkezik a klubnál. Talán nem véletlen, hogy tegnap már be is jelentették, hogy tárgyalnak a klub eladásáról.
Na és itt van a Ferencváros.
A csapat rég nem látott mélységben van, de a támogatók egymásnak adják a kilincset a klubházban.
Érdekes, hogy a Szerencsejáték ZRT. még sosem akart nagyobb pénzt fektetni a Fradiba - még akkor sem, amikor az Európa Liga elődjében, az UEFA kupában a csoportkörig jutott a gárda - ám most, amikor a kiesés szélén van a csapat, 100 millióval ők is beszálltak a zöld-fehérekhez. Gondolom, valakinek a székházukban eszébe jutott: jó csapat ez a Fradi, jól fog minket reklámozni, dobjunk nekik egy százast.
De ennél az esetnél azonban legalább megtudta a közvélemény, mennyi is az annyi.
Alig telt el néhány hét, jött az újabb támogató.
Ezúttal a Grupama-biztosító vezetői gondolták úgy, hogy adnak egy kis pénzt a Fradinak. Vagy nem is olyan kicsit, hiszen mint kiderült, gyémánt fokozatú támogató érkezett a klubhoz.
Ám ekkor már a titkok nélküli Fradinál - titkolóztak.
- Megválasztásom apropóján is azt hangoztattam: rendet kell tenni, az teremti meg felénk a bizalmat, s akkor lesznek támogatóink is. A Ferencvárosnak nincsenek titkai sem gazdaságilag, sem szakmailag - mondta Kubatov elnök a sajtótájékoztatón, majd a következő kérdésre - mely arra vonatkozott, mennyi pénzt ad a Grupama - azt mondta, hogy az titok. 
Egy perc sem telt el, és saját magát hazudtolta meg a klubelnök.

Természetesen az együttműködés anyagi vonzatáról Yann Menetrier, a Groupama Garancia Biztosító vezérigazgatója nem óhajtott részletekbe menően nyilatkozni.
Hiába, ahol hangoztatják, hogy nincsenek titkok, ott vannak a legnagyobb a titkok.

Fehér György
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr633285755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása