HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Fordítva ülnek a lovon

fehgyu 2011.07.25. 12:02

Fordítva ülnek a lovon a fehérvári védők.
Felháborodtak!
Azt mondják, jogtalanul bántják őket. Úgy érzik, nem rajtuk ment el a Bajnokok Ligája selejtező. Sőt! Lipták még arra is veszi a bátorságot, hogy kritizálja saját csapattársait, mondván, miért nem arról esik szó, hogy a csatárok az idegenbeli meccsen nem rúgtak gólt. Nos, talán elfelejti, hogy az a mérkőzés simán lehetett volna 0-0, és akkor a Vidi valószínűleg - még a hazai meccsen elkövetett hibák mellett is - továbbjut. Talán elfelejti, hogy az idegenbeli első gólnál társa, Horváth Gábor olyan alibi felugrást mutatott be, amit már egy serdülő meccsen sem szabad. Talán elfelejti, hogy ez után Szabics az ötösön megcsinálta a fél brazil kört, majd gólt rúgott. Talán elfelejti, hogy a második gólnál a szögletzászlónál majmolták meg fél Vidi védelmet, majd egy rövidre bepasszolt labdát rúgott a grazi támadó a rövidre. (Mondás, hogy egy kapus a rövidre nem kaphat gólt.) Talán elfelejti, hogy a hazai meccsen egy nagyszerűen kezdő Videoton lendületet tört meg azzal, hogy előbb az egész védelem megállt, - válasz még mindig nincs rá, hogy miért - hogy aztán együtt nézzék a gráziak egyenlítő találatát, majd a második gólnál ugyan ezt megismételték, csak ehhez már a kapus is statisztált. Arról is elfelejt beszélni, miként lehet, hogy két válogatott belső védő mellett négy méterről fejelhet valaki egy rögzített szituáció után.
Lipták társa, a Hollandiából hazatérő Horváth Gábor is átvette a stílust.
"Ha valaki képességbeli problémáinkkal magyarázza a kapott gólokat, az nincs tisztában a kvalitásunkkal." - mondta.
Nos, érdekes az ő története: nem oly rég még úgy ment ki Hollandiába, mint megváltó, hogy aztán szép csendben hazakullogjon. Mint elmondta, mindketten válogatott védők, és ez nem lehet a véletlen műve. Nos, valójában ez nem az ő érdemük, hanem a magyar futball hibája. Na meg annak az embernek, aki beválogatta őket.
Két ilyen mérkőzés után ez a két nagyszerű védő jobban tenné, ha felemelné a kezét, elnézést kérne, és azt mondaná, hogy a jövőben azért dolgoznak majd, hogy ilyen hibák ne legyenek játékukban.
És majd elfelejtettem. Horváth Gábor felvetésére: most már azok is tisztában vannak a képességeikkel, akik eddig nem látták őket játszani.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr583095842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása