HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Végh Zoli

fehgyu 2011.07.19. 13:46

 


Ha van ma olyan magyar kapus, akit nem kell senkinek bemutatni, akinek tudását nem kell magyarázni az Végh Zoltán. Ő a labdarúgó NB I mérkőzésrekordere, akit előbb a Hungária körúton, most a Vasastól tettek szépen csendben az oldalvonalon kivülre.

A pályafutását Veszprémben kezdő kapus sok helyen megfordul:, volt Izraelben légiós, de védett a Videotonban, az Újpestben, de valahogy mindenki úgy van vele, hogy ő az MTK kapusa. 

Szó se róla, sokat adott, és sokat kapott a kék-fehérektől, ahol kimondva - kimondatlanul a fiatalok egyik vezére is volt. Ezért is volt számomra furcsa, amikor két évvel ezelőtt lényegében elzavarták a klubtól. Egy rövid újpesti kitérő után jött a Vasas. Az a klub, ahol egyszer már bizonyított, amely klub mellett akkor is kiállt, amikor lényegében nem is volt csapat. És most, 40 évesen is az együttes egyik legjobb játékosa volt, aki védéseivel, bravúrjaival sokat tett azért, hogy a télen még a kiesés tekintetében veszélyzónában lévő csapat megőrizze első osztályú tagságát. Aztán nyáron valami megváltozott.

- Lejárt a szerződésem Angyalföldön, nem hosszabbítottuk meg. Nem mondom, hogy a búcsú úgy történt, ahogyan elterveztem, de van a Vasasnál éppen elég probléma ahhoz, hogy ne akarjam különösebben felnagyítani az enyémet. Volt néhány beszélgetés, aztán úgy láttam a leghelyesebbnek, ha összepakolok, és eljövök” – mondta a Nemzeti Sport Online megkeresésére.

Ezzel lényegében kimondta, elég ingatag lábakon áll a HÍD, azaz a Fáy utcában hiába van tulajdonos, a pénzügyi háttér korántsem olyan biztos, mint ahogy sokan azt hiszik.

Azt is elmondta, 40 évesen nem kapkodnak érte a klubok. Kicsit szomorkás, amikor a búcsúról kérdezik, hisz mint mondja, bár a kapusedzői karrier sem áll messze tőle, azért még védene.

És hogy emberileg milyen Végh Zoltán. Nos, arról sok mindent elmond, hogy bár az MTK-nál nem nagyon tisztelték múltját, jelenét és tetteit, amikor elküldték, most mégis azt mondja, ha szükség lenne rá, bizony segítene az MTK-nak visszajutni az első osztályba.

Hát, ilyen ember Végh Zoltán. Talán ezért ő mindenki számára a Végh Zoli, akit elismer saját szurkoló és az ellenfél drukkere is. A magyar futball egyik jelenlegi legnagyobb ikonja. És talán ezért védhetett 569 alkalommal az NBI-ben.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr523080093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása