HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Ki lehet még benne? – furcsa magyar szálak a bundabotrányban

fehgyu 2011.07.04. 19:07

Kenesei Zoltán és Lázár Mátyás a bundabotrány két főszereplője lehet. Sok helyen megjelent már, hogy a két futballistát Ázsiában szervezték be - bár a nyomozás szerint Kenesei 2010-ben került kapcsolatba az ázsiai szervezettel, azért jó nyolc évvel ezelőtt már mindkét játékos játszott Vietnámban, és ez minimum érdekes tény -, ám mindenkinek elkerülte a figyelmét az „albán szál”. A két játékos ugyanis az ázsiai kaland előtt az albán FK Tirana játékosa volt – Lázár elmondása szerint ott ismerte meg Keneseit – és a tények azt igazolják, hogy a csapatnál nem csak futballozni oktatták a játékosokat. Legalábbis a magyarokat. Lázár és Kenesei ugyebár most került előzetesbe, egyik egykori csapattársuk azonban most szabadult a rácsok mögül. Akkoriban ugyanis Lázár és Kenesei mellett az a Sütöri Péter is az albánok alkalmazásában állt – sőt, Wukovics László is, az edző pedig Temesvári Miklós volt – aki kábítószerrel való visszaélés miatt „pihent” hét évet. Nos, mindezek fényében azért lehet azt mondani, hogy a három magyar játékos sok mindent megtanult Albániában.

És tovább lehet gondolni, vajon ki és milyen módon van még benne ebben a botrányban. Mert azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy Kenesei Zoltán 10-20, vagy éppen 100 millió forintot kaszál egy mérkőzésen, és erről nem tud, mondjuk a testvére. (Bocsánat Kenesei Krisztiántól, akit az egyik legjobb magyar futballistának tartok, de ez a véleményem.)

Na, és az albán szálat továbbgöngyölve elérkezünk Ázsiába, ahol szintén találunk még magyar kapcsolódásokat. Kenesei Zoltánt ugyanis Détári Lajos vitte a hanoi ACB csapatához, ahol Lázár Vilmos és Téger István is, valamint Kovács Béla is a csapattársa volt. És minő véletlen, utóbbi robbantotta ki néhány hónappal ezelőtt Ciprus legnagyobb bundabotrányát, amikor februárban megkereste honfitársát, Nagy Zoltánt, az akkor az utolsó helyen álló Doxa Katokopias kapusát. Kovács Béla akkor 4 ezer eurót (1,1 millió Ft) ajánlott, hogy segítse elő a vendégek sikerét az Alki Larnaca elleni meccsen. Arra viszont nem számítottak, hogy Nagy – akinek első ciprusi csapata éppen az Alki Larnaca volt, és az Anorthoszisz Famagusztától a nyáron szerződött a Doxa Katokopia együtteséhez – azonnal jelezte a megkeresést a klub elnökének.

Persze, mindez okfejtés felesleges, hiszen Kenesei Zoltán üzent, ő bizony ártatlan. Ebben az esetben viszont elárulhatná, hogy lehet 100 millió forint eurót összegyűjteni egy megye csapat (Kenesei és Lázár a Ladánybene csapatában szerepelt az utóbbi időben) játékosaként.

Vagy csak nekem érdekesek ezek a párhuzamok?

 

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr743039155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása