HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Egy fillért se fizetnék Supkának

fehgyu 2012.12.05. 12:00

Azt olvastam a mai sportnapilapban, hogy senkit nem lep meg az, hogy kirúgtál Pécsről Supka Attilát.
Bevallom, engem meglepett.
Azt gondoltam, Matyi Dezső kitart amellett, hogy Supka Attila egye meg, amit főzött.
Igaz, már az is csoda volt – és a magyar futballban eddig nem tapasztalt dolog – hogy nem rúgta ki egyből az edzőt. És gondolom, a szerződésben van egy pont, amely a félévi helyezéssel kapcsolatos.
Erre utalnak az ügyvezető, Elbert Gábor ügyvezető szavai is.
„Látni kell sajnos, hogy a tulajdonos nyilatkozata óta egy tapodtat sem jutottunk előrébb, nem fejlődött az együttes, jelét sem lehetett látni, hogy javulnánk. Nem akartuk elhamarkodni a döntést, ezért sem változtattunk korábban, ám most már muszáj volt. A tulajdonost úgy ismertem meg, mint aki a szerződés szerint jár el, vannak az eredeti megállapodásban a búcsúra vonatkozó pontok, a továbbiakban aszerint zajlik minden. A szezon előtt a hatodik-nyolcadik hely valamelyikét határoztuk meg elérendő célnak, a következő idényben kellene eljutni az európai kupaporondra.
Nos, a célokhoz ugyebár a Magyar Kupa esetleges megnyerése is hozzá tartozó, de mint tudjuk, erre már semmi esélye nincs a csapatnak.
Sőt, a 6-8 hely is legfeljebb álom kategória, mivel a csapat a 14. helyen áll.
És gondolom, egy ilyen botrányos szereplésre megvan a megfelelő pont a szerződésben. Egy olyan, amelynek köszönhetően az edzőnek nem kell kifizetni a szerződéséből hátra lévő pénzt.
És tudják mit?
Én egy fillért sem fizetnék Supkának.
Talán még vissza is követelnél tőle.
Ugyanis nem csinált semmit.
Elköltött egy halom zsét – ne feledjük, lényegében szabad kezet kapott az igazolásoknál – aztán amikor jöttek a vereségek, azt mondta, a keret nem alkalmas a komolyabb célok eléréséhez.
Az a keret, amelyet ő alakított ki.
Sőt, ezek után még üzengetett is a tulajdonosnak – gondolom, azért, hátha kirúgják, és felmarkolhatja a „végkielégítést”.
Hát ez nem jött be.
Supka leszerepelt – és nem edzőként, hanem emberként.
Folyamatosan oda szart, ahonnan enni kapott – már elnézést a kifejezésért.
És a magyar futball legnagyobb baja, hogy ez az edző, ez az edző nem sokáig lesz kispad nélkül…..

Fehér György

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr964948748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása