HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Bajnokok Ligája meccs ma Budapesten

fehgyu 2012.09.27. 09:28


Nem, nem ütöttem meg a fejem. És meg sem őrültem.
Bajnokok Ligája mérkőzést játszanak ma Budapesten. És az egyik főszereplő egy magyar csapat lesz. Az MTK női csapata.

Az MTK Baráti Kör kezdeményezésére a klub vezetése úgy döntött, hogy az MTK Hungária eredményes szereplését szem előtt tartva és a lelkes MTK szurkolóknak kedvezve mindenki számára ingyenessé teszi a belépést a Bajnokok Ligája-mérkőzésre!

Az elmúlt években letaszíthatatlan a magyar női futball trónjáról az MTK. Sőt, két évvel ezelőtt Európában is letette a névjegyét Turtoczki Sándor együttese, miután a földkerekség egyik legjobb csapata, az Everton ellen hazai pályán 0-0-s döntetlent ért el. A visszavágón ugyan vereséget szenvedtek az angol gárdától, de lányoktól már senki nem veheti el azt az élményt, amikor a Hungária körúton telt ház előtt, nagyszerű hangulatban játszhattak az angolok ellen.
Nos, ma, 18 órától a Hidegkúti Stadionban ismét a női futball egyik nagyágyúja, a Malmő ellen lép pályára az MTK. A svédek jelenleg a legerősebb csapatnak számítanak a skandináv országban, ahol rendre a Göteborggal vívnak ádáz csatát a bajnoki címért. A klubnak tizenkét korosztályos női csapata van az U-8-as korosztálytól az U-19-ig bezárólag, beleszámítva a felnőtteket közel négyszázötven lány rúgja a bőrt a klub saját tulajdonú műfüves stadionjában.
Nos, azt hiszem, nem is kell tovább összehasonlítani a két ország női futballját - a svédek nem is olyan régen megnyerték a korosztályos Európa-bajnokságot. A Malmő vezetői ennek ellenére nem becsülték le az MTK-t, sőt, a klub igazgatója Erling Nilsson, a helyszínen tekintette meg a csapat egyik bajnoki mérkőzést, hogy teljes képet kapjon a gárdáról.
Nos, hazatérve Svédországban bizakodóan beszélt a Sydsvenskan helyi újságnak az MTK-ról.
A szakember az újságnak elmondta, hogy Pádár Anitára oda kell figyelniük, ám magabiztos ötgólos győzelmünk sem tévesztette meg, biztos benne, hogy mindkét meccset megnyerik majd ellenünk. A szakember a Sydsvenskannak elmondta, hogy meglátása szerint a Szeged túl gyenge játékerőt képviselt ahhoz, hogy reális képet kapjon az MTK játékerejéről, ettől függetlenül egy ügyes csapat benyomását keltették lányaink a találkozón. Kiemelik a meccsen szerephez jutó válogatottjainkat is, de közülük is Pádár Anitát tartják veszélyesnek, igaz, Szőcs Rékát, Vágó Fannyt és Zágor Bernadettet sem láthatta játszani a svéd megfigyelő, hiszen ők ezen a meccsen nem léptek pályára. Ettől függetlenül a svédek szinte biztosak a sikerben, s a realitás valóban az ő továbbjutásukat prognosztizálja, így már csak lányainkon múlik, hogy borsot törnek-e a sztárcsapat orra alá, vagy akár felborítják a papírformát.
Remélem, a lányoknak legalább olyan élményben lesz részük, mint két évvel ezelőtt, azaz sokan látogatnak ma ki a Hidegkúti Stadionba. Ráadásul az MTK Baráti Kör közbenjárásával sikerült megoldani, hogy minden érdeklődő ingyen tekintheti meg az összecsapást.
Azaz már nincs más hátra, minthogy aki tud, menjen ki a Hidegkúti Stadionban, és drukkoljon az MTK női csapatának.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr744805810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása