HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Szegény Rajczi

fehgyu 2012.07.01. 10:32

Sajnos, azt kell mondanom, Rajczi Péter tipikus esete a magyar futballistának.
Mármint annak a magyar futballistának, aki királynak érzi magát.
Félreértés ne essék, Rajczi Péter értéke lenne a magyar labdarúgásnak, hiszen erőszakos, gólerős támadó, aki volt már légiós (hol is, segítsen valaki?), játszott a válogatottban (mikor és ki ellen?), mégis azt gondolom, hogy leginkább tetoválásaival hasonlít Nyugat- Európa pályáin rohangáló csatártásaihoz.
Most például annak ellenére, hogy – mint korábban említettem - erőszakos, gólerős támadó, ráadásul még másfél évig köti szerződés az Újpesthez, úgy kipenderítették a lilák első csapatától, hogy a lába nem érte a földet.
Holnap megkezdheti a felkészülést a tarcsival, de – annak ellenére, hogy erőszakos, gólerős támadó – akár mehet is, ahova akar.
Annyira nem kell az Újpestnek, hogy egy fillért sem kér érte – állítólag.
Az biztos, hogy nem szakmai okok miatt tettek ki a keretből.” – nyilatkozta ma a csatár.
Hát ez szinte biztos, de nagy kérdés, vajon mit titkol Rajczi. Nyílván ő is tisztában van azzal, amit tett, amiért nemkívánatos személlyé nyilvánították, hiszen nem hülye gyerek.
Nyílván olyat tett, amire azt gondolta, megteheti.
És ne legyünk álszentek Rajczival kapcsolatban.
Bizonyos Mészöly Géza kétszer volt az Újpest edzője, mindkétszer szerződése lejárta előtt küldték el, és mindkétszer finoman – második esetben már nem is annyira finoman – célzott rá, hogy Rajczi kvázi ellene játszott a mérkőzéseken.
Pontosabban – ezt nem Mészöly, hanem már én mondom – a játékos meg akarta buktatni az edzőt.
Mert Rajczi ezt is megtehette Újpesten.
Eddig.
Most azonban számára is kiderült, nem érinthetetlen.
Nem tehet meg mindent.
Játszhatja a hülyét, hogy ő bizony nem tudja, mi a bűne, de ezt azért nekünk nem kell elhinni.
Persze, Rajczi még ezt az esetet is királyként kezeli.
-  Arra is van esély, hogy NB I-es csapatban, de az is megtörténhet, hogy az újpesti második gárdában játszom majd. A második megoldást is el tudom viselni. De nem panaszkodhatok, mert vannak érdeklődők, itthonról és külföldről is. Nyugodtan tárgyalhatok bárkivel, hiszen ezt engedélyezte a klub, ráadásul szabadon távozhatok, vagyis nem kell értem átigazolási díjat fizetni. Rosszul nem járhatok, szinte kényelmes ez a helyzet. Még azt is mondhatom, hogy így is, úgy is jól járok.
„Szegény Rajczinak” fogalma sincs arról, hogy néhány évvel, évtizeddel ezelőtt baromi ciki volt, ha egy játékost kitettek a keretből.
„Szegény Rajczinak” fogalma sincs arról, hogy néhány évvel, évtizeddel ezelőtt égés volt, ha egy válogatott játékost, akinek ráadásul még másfél évig él a szerződése, leküldtek a tacsiba, vagy akár ingyen elengedték máshova, csak ne rontsa a levegőt.
„Szegény Rajczinak” fogalma sincs arról, hogy néhány évvel, évtizeddel ezelőtt ezek a játékosok nem királyként nyilatkoztak, hanem meghúzták magukat, csendben maradtak, és küzdöttek azért, hogy a lehetőséghez képest jó helyre kerüljenek, és ismét játékukkal hívják fel a figyelmet magukra.
Szegény Rajczinak fogalma sincs arról, hogy pont ezek az erények különböztették, és különböztetik meg még ma is a futballistát a focistától.
Nemcsak Újpesten, de még a Budapest vagy a megyei bajnokságban

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr544621896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása