HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Tényleg ott lenne a helyünk?

fehgyu 2012.06.07. 09:15

Két napja mást sem hallok, minthogy ennek a magyar válogatottnak ott lenne a helye az Európa-bajnokságon. Persze, ezt nem külföldi szakemberek vagy játékosok mondják, hanem magyarok.

Egyik olvasóm, Sitkei István például megosztotta velem, hogy Dzsudzsák Balázs a Klub Rádióban azt mondta, hogy a játékunk alapján, ott lenne a helyünk az Eb-n. Az Origó hírportál szerint,szintén ott lenne a helyünk!

Ez azt jelenti, hogy semmi más nem történt, minthogy ismét örömünnepet ülünk két barátságos mérkőzés jó eredménye után.

Ugyanúgy, mint az elmúlt 20 évben mindig.

Elmondom mikor lenne ott a helyünk az Eb.-n!

Ha úgy játszottunk volna, hogy továbbjutunk a csoportból.

Ha egyszer is tudtunk volna győzni, vagy legalább pontot rabolni (mondjuk az is kevés lett volna) idegenben a svédektől vagy a hollandoktól. Ám ezt nem tettük meg. Sokan azt mondják, ha abba a csoportba kerültünk volna, mint az írek, akkor kijutottunk volna az Eb-re

Hát kérem szépen ezek az írek a hazai kötelező mellett idegenben megverték a macedónokat, és döntetlent játszottak a szlovákokkal. A pótselejtezőn pedig Észtországban nyertek 4-0-ra.

Igaz, nem világraszóló eredmények, de ez nekik Eb-t ért. Ettől függetlenül én sem gondolom, hogy az írek ott lennének a kontinens elit csapatai között, de reálisan nézve mi sem vagyunk ott. Ezért is nevettem, amikor azt olvastam, hogy Egervári szerint közelítünk a szűk elithez.

És ezt a két meccs alapján gondolja így.

Könyörgöm, milyen elithez?

Mint az előbb leírtam, az írek szerintem nem tartoznak oda, a csehek pedig…..

Nos, a csehek saját maguk szerint sem tartoznak oda. A szövetség vezetői, de még a szurkolók sem számítottak arra, hogy kijutnak az Eb-re, mert bár van egy igazi világklasszisuk, meg néhány öregedő sztárocskájuk, azért tudják, hogy ők most a jövő csapatát próbálják építeni. Még a cseh szurkolók is azt gondolják: ajándék nekik az Eb.

Ez alapján a két, barátságos meccs alapján közelítünk a szűk elithez.

Meg kell dicsérni a csapatot, mert tényleg nagyszerűen játszottak a fiúk ezen a két meccsen, de szerintem nagyon gyorsan vissza kell rántani a földre  a kapitányt és a közvéleményt, mert nemsokára jönnek az vb-selejtezők. És ha úgy futunk ki a pályára, ha azt közvetítjük a közvélemény felé, hogy már majdnem a szűk elitben vagyunk, akkor komoly pofonokat kapunk majd a hollandoktól, törököktől, románoktól.

Más….

A Sport plusz felvetette, hogy a kapitányi poszton váltás is történhet. Gondolom „legfelsőbb utasításra”, hiszen a jelölt a Videoton portugál edzője, P.S. (a nevét még mindig nem írom le, főleg az után, hogy több hónapnyi tagadás után csak elismerte, hogy lefejelte az NS újságíróját).

Hát, engem nem lehet azzal vádolni, hogy Egervári-fan lennék, de azért ez a felvetés egy nagy vicc.

Legalábbis remélem.

P.S. ugyanis – be kell vallanom - bár a bajnokság végére remekül összerakta a Vidit, a fehérvári gárdában nem sok magyar kap szerepet.

A válogatottba azonban nem igazolhatunk külföldieket!

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr244570912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása