HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Ünnep a Fáy utcában

fehgyu 2012.04.06. 15:54

Örömfények gyúltak a Vasas stadionban. A játékosok – már bocsánat - a seggüket verték örömükben a földhöz, - még akkor is, ha a hazug Faragó Attila most sem tartotta be az ígéretét – este pedig tűzijátékkal köszöntötték a bejelentést: Faragó Attila megváltoztatta azon elhatározását, hogy az idény végéig nem adja el a futballcsapatot.
Persze, a fent leírtak a képzelet szüleménye, de tény, a játékosok örülhetnek azért, mert Faragó megváltoztatta véleményét, és eladta a csapatot.
Mondjuk, nem biztos, hogy a legjobb megoldást választotta, hiszen korábban a német befektetők, és a Kubala Akadémiát működtető cég is előnyösebb ajánlattal élt, de így legalább biztos, hogy jó kezekbe kerül a csapat.
És az az is biztos, hogy nehéz idők jönnek, hiszen azt Markovtis László, a Vasas elnöke sem titkolta – hiszen a klubhoz került vissza a csapat -, nem kell új páncélszekrényt venniük, hogy a sok pénzt tudják hova tenni.
„A Vasas SC ügyvezetése az elmúlt hónapokban háromszor is kísérletet tett arra, hogy jóhiszemű partnerként, valamennyi fél megelégedésére rendezze a labdarúgó kft. helyzetét. Előbb maga tett ajánlatot a többségi tulajdonos részének kivásárlására, majd ezután próbált élni vételi jogával. A cégbírósági döntés után a helyzet minél előbbi rendezése érdekében lemondott elővásárlási jogáról a jelentkező német befektető javára, illetve elfogadta a Hungast tulajdonszerzését a szükséges garanciák mellett. A fent említett időszak rengeteg fordulatot, ellentmondásos híreket hozott. Sokáig lehetne elemezni a helyzetet, rengeteg közlemény, interjú látott napvilágot. A Vasas Elnöksége és Ügyvezetése innentől kezdve kizárólag a jelenre és a jövőre kíván koncentrálni. A mai megállapodással a Vasas SC ezennel teljes jogú tulajdonosává válik a labdarúgó kft-nek, és azonnal hozzálát a kialakult helyzet feltárásának, a nyitott kérdések rendezésének és a napi működés menedzselésének. A Vasas SC tisztában van azzal, hogy egy nagyon nehéz időszak következik mind a pályán, mind a pályán kívül. Nem tudjuk garantálni, hogy a csapat bent marad az NB I-ben. Ezt csak a játékosok tudják kiharcolni a pályán. Mi annyit tudunk tenni, hogy a mai naptól gondoskodunk a nyugodt munka feltételeiről. Ha bent marad a csapat, ha a másodosztályban fogja folytatni, a Vasas SC garantálja a nemzeti bajnokságban való indulás feltételeit. Ennél is fontosabb azonban a hosszú évtizedek munkájával elért jó hírünk megőrzése és tovább vitele. A Vasas neve 101 éve egybeforrt a sportszerűséggel, a megbízhatósággal, szavahihetőséggel és a tisztességgel. Egyet biztos tudunk ígérni, ez a szemlélet fog újra beköltözni a Fáy utcai szentélybe.
Hálásak vagyunk mindenkinek, akik a nehézségek ellenére kitartottak mellettünk és segíteni próbáltak. Köszönöm az NB I-es és NB III-as keret valamennyi edzőjének és játékosának, hogy az elmúlt hónapokban nélkülözve és hitegetve is mindent megtett az eredményes szereplésért, az első csapat esetében a kiesés elkerüléséért. Kiemelten köszönöm a Vasas-függőknek, hogy sokszor a kilátástalanság ellenére a legvégsőkig bíztak a helyzet megoldásában. A Vasas ügyvezetése kéri a Vasas-függőket, hogy már most szombaton minél többen jöjjenek ki a Fáy utcába szurkolni a csapatnak"
– mondta a klub első embere.
A csapat tehát biztos kezekbe került, ahol bár nem dúskálnak az anyagiakban, de a becsületesség az első számú szempont.
Ráadásul a klub még mindig továbbadhatja a csapatot egy gazdag, komoly célokat dédelgető befektetőnek.
Ám a bejelentés ürömöt is tartalmazott.
„Nagyon örülök, hogy a mai napon sikerült megállapodnunk, és nagyon sok sikert kívánok a Vasasnak. A közeljövőben az elvégzett munkámat szeretném folytatni, szeretnék a magyar labdarúgásban további szerepet vállalni, de a Vasas mindig közel fog állni a szívemhez” – mondta a Faragó Attila.
Hát, köszönjük szépen, nem kérünk belőle.
Faragó az elmúlt egy évben bebizonyította, hogy az sem igaz, amit kérdez.
Tegnapi ígéretét sem tartotta be. Reggel képviselőjével üzent a játékosoknak, hogy délután fizet, de ezt nem tette meg.
Ám ezt talán most a játékosok sem bánják.
A tartozások ugyan megmaradtak, de megszabadultak egy ígérgető, hazug kóklertől.
A nyíregyházi focisták csak reménykednek abban, hogy Faragó onnan is lelép.
Mert ezzel tenne a legjobbat a magyar labdarúgásnak.
Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr704368063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása