HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Hemingway lejáratta a magyar futballt

fehgyu 2012.04.04. 13:44

Faragó Attila után most George F.Hemingway járatta le az országot, a magyar futballt.

Emlékezhetünk, a Vasas tulaj – legalábbis a német befektetők szerint – már megegyezett a csapat eladásáról a németekkel, aztán mégsem nekik adta el a gárdát. Pontosabban most már nem adta el senkinek. Persze a németek nem hagyják magukat, és perelik mind a Faragó Attila tulajdonolt céget, mind pedig a Vasas SC-t, és ez semmikép nem vett jó fényt a magyar labdarúgásra.

A Honvéd tejhatalmú ura ennél is tovább ment. Elköltött potom 100 ezer dollárt, amihez semmi köze, ami állítólag véletlen került hozzá, és most fel van háborodva, hogy kérik vissza tőle a pénzt.

A sztori szerint amikor Hercezgfalvi Zoltán egészen Amerikáig menekült a szurkolók haragja elől – sokan bundázással vádolták a kispesti játékost – az őt szerződtető Kansas City Wizards véletlenül kétszer utalta át a kölcsönadási díjat, 100 ezer dollárt.

Az amerikaiak nem vitatják, az első összeg járt a piros-feketéknek, a második azonban már nem.
És két éve próbálják visszaszerezni azt.

Az MLS New York-i központjában hamar rájöttek a hibára, és hol e-mailben, hol telefonon igyekeztek rávenni a Honvéd-tulajdonost, hogy legyen szíves, küldje vissza azt az összeget, amely nem őt illeti meg.

A történetben az az érdekes, hogy George F.Hemingway azonnal el is ismerte, hogy duplán jött a pénz, ám azt mondta az amerikaiaknak, hogy már elköltötte az összeget.

Én már azt sem értem, hogyha ő észre vette, hogy egy helyről két összeg jött, és tudta, hogy csak egynek kellett volna, akkor milyen jogon költötte el a másik összeget. Azt gondolta, hogy az amerikaiak nem veszik észre a hibát, esetleg adakoznak egy kicsit a Honvéd részére.

És egyáltalán, mennyire becsületes ez.

Mert itt nem arról van szó, hogy az ember talál az utcán egy összeget, és mert azt nincs kinek visszaadni, elkölti azt. Itt arról van szó, hogy a Honvéd első embere elköltötte azt a pénzt, amiről tudta, hogy nem az övé, hanem az amerikaiké.

A jenkik szíve meglágyult szegény csóró magyar csapaton, és belementek, hogy George F.Hemingway részletekbe fizessen. Ő pedig lényegében elismerte a tartozás tényét, amikor az első 20 ezer dollárt visszautalta.

A többit viszont nem.

Sőt, még ő kérne kártérítést.

Pofátlanság, mint ahogy a magyarázat is az.

Gács Pál, a Honvéd ügyvezetője az NS rendelkezésére azt a levelet, amely a klub álláspontját képviseli. Az írás melyet szó szerint közlök,  2011. október 10-én kelt, címzettje pedig Vági Márton, a Magyar Labdarúgó-szövetség főtitkára volt, aki már ekkor érdeklődött a Honvédnál a kínos ügy miatt.

 „Kézhez kaptuk a 2011. október 5. napján a társaságunkhoz, és annak tulajdonosa, George F. Hemingway részére küldött levelét. Levelében arról tájékoztat bennünket, hogy az MLS nevű amerikai gazdasági társaságnak 75 000 USD követelése van a Budapest Honvéd FC-vel szemben... Az MLS Önhöz intézett levele egyszerű próbálkozás a nyomásgyakorlásra egy felek közötti vitás ügy kapcsán... Szeretném Önt tájékoztatni az ügy eddigi fejleményeivel kapcsolatban. Az MLS nevű gazdasági társaság kölcsönvette Hercegfalvi Zoltán játékosunkat, és kifizette a kölcsönvétel ellenértékét. Ugyanakkor a kölcsönvevő egy opciót is kapott Hercegfalvi Zoltán játékjogának megvételére. A szerződést követően az MLS átutalt 100 000 USD-t a Budapest Honvéd számlájára, amely utalást ráutaló magatartásként annak vettük, hogy ez az első részlete volt Hercegfalvi Zoltán játékjogának végleges megszerzésére. Több hónappal később az MLS értesített minket, hogy a pénz nem a játékos megvételére irányult, hanem csak »véletlenül« utalták át. Mi ekkor két ütemben az összeg egy részét visszautaltuk az MLS-nek. Közben Hercegfalvi Zoltán visszatért a Budapest Honvédhoz, és kiderült, hogy sérülten, rosszul megoperálva és ellátva, használhatatlanul küldték vissza a játékost. Ezek után természetes, hogy klubunknak így követelése keletkezett az MLS felé. A fent említett követelést ugyanúgy, mint az MLS követélését a Honvéddal szemben, kizárólag peres úton lehet érvényesíteni. Ez valószínűleg akkor is így lenne, ha az MLS egy FIFA-sportszervezet lenne, ami nem, de a mostani körülmények között mindenképpen, hiszen ebben csak egy kompetens bíróság tud majd dönteni."

Mondjuk az utolsó mondat tök értelmetlen, de ez a legkisebb gond.

Sokkal nagyobb, hogy a Honvéd álláspontja szerint azért nem fizetik vissza a nekik egyáltalán nem járó pénzt, mert Herczegfalvi megsérült Amerikában.

Persze, arról nem szól a fáma, hogy ez a pénz nem is lehetne náluk, ebben az esetben pedig nem is lehetne visszatartani. Sőt, George F.Hemingway úgy gondolja, hogy még New Yorkból kellene utalni Herczegfalvi sérülése után.

Pedig ne feledjük el, hogy a futballban bizony benne van a sérülés. Soha, egyetlen szerződés sem garantálhatja, hogy egy futballista nem sérülhet meg meccsen vagy épp edzésen. Kíváncsi lennék, hány Honvéd játékos szerződésében van benne, hogy amíg a piros-feketék szolgálatában áll, tuti nem sérül meg.

George F.Hemingwayről mindent elárul, hogy az idézet levél is már fél éves, és bár a hírek szerint ő szeretett volna peren kívül megegyezni az amerikaiakkal, ez nem sikerült. Szerinte azért nem, mert amikor felhívta Lino DiCuollót, az amerikai csapat vezetőjét, ő rácsapta a kagylót.

Lehet, hogy ez nem túl diplomatikus megoldás, de ne feledjük, ez az egész történet majd három éves. Nyilván egyikünk sem lenne túl nyugodt hasonló esetben.

És nyilván az amerikaiaknak már teli van a tökük George F.Hemingway húzásaival, aki ráadásul fel sem fogja, hogy ezzel a kis biznisszel nemcsak magát, hanem egy világhírű egyesületet, Puskás Ferenc és sok más világsztár klubját, na és a magyar futballt égeti le.

Sokkal jobban tenné, ha telefonálgatás helyett inkább utalna egy kis pénzt az amerikaiaknak.

Mondjuk 75 ezer dollárt.

 

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr1004363183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása