HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Furcsa edzőváltás

fehgyu 2012.03.05. 15:56

Győrben olyan eszközhöz nyúltak, amely eddig ismeretlen volt a magyar labdarúgásban – vagy legalábbis nem sokszor találkoztunk vele.
A bajnoki címről álmodozó, és jelenleg a tabella második fokán álló csapattól elküldték Csertői Aurél vezetőedzőt. A bűne az volt, hogy míg a Magyar Kupából szinte már ki is esett a csapatával – az első mérkőzésen 5-1-re kaptak ki a Videotontól – a bajnokság nyitó fordulójában pedig 1-1- es döntetlent ért el Szombathelyen. Ezzel a Debrecen meglépett előlük a tabellán, míg a Videoton győzelmével már csak két pontra van a győriektől.
A klub vezetése ebből a két eredményből pedig azt szűrte le, hogy nem sikerült jól a felkészülés.
Jó-jó, azért voltak már intő jelek: a gárda az alapozás alatt nyolc edzőmeccset játszott, melyből csupán egyszer nyert, és ötször vereséget szenvedett. Igaz, aki ezt hozná fel indokként, annak kapásból válaszolnám a honi edzők és klubvezetők kedvenc mondatát, mely szerint a felkészülési meccseken nem az eredmény a fontos.
Visszatérve Csertőihez, most már sosem derül ki, hogy vele bajnok lenne, vagy épp a dobogón végezne-e a Győr. A vezetők döntésének helyességet pedig majd az idő, pontosabban az elkövetkezendő három hónap dönti el.
Érdekes vagy mondjuk úgy, szokatlan edzőváltás ez, de nem mondanám azt, hogy rossz döntés. Mert abban igaza van a tulajnak, ha ő úgy látja, hogy váltani kell, akkor inkább most váltson, mintsem akkor, amikor már nincs esélye a gárdának az éremszerzésre.
Nem lennék viszont az a tréner, aki leül majd Csertő helyére – tipikusan magyar történet, hogy az első számú jelölt pont az a Pintér Attila, akit Csertői váltott szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt – abban az esetben, ha a Győr nem lesz bajnok, vagy épp dobogós.
Akkor ugyanis senki nem mossa majd le erről az edzőről, hogy lerombolta azt, amit Csertői felépített.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr894290716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása