HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Vajon melyik bolgyón él Egervári?

fehgyu 2011.11.08. 15:53

Egervári Sándor szövetségi kapitány ismét igencsak meglepett.
Azután, hogy behívott a keretbe egy olyan csatárt Szabics Imre helyett, aki idén két meccset játszott összesen – azt is a válogatottban (bocsánat, a hét végén pályára lépett az NBII.-es MTK-ban) – tegnap esélylatolgatásba kezdett a pénteki, Liechtenstein elleni meccset illetően.
Olyan esélylatolgatásba, amely sokaknál kiverte a biztosítékot.
„Elvárható tőlünk a győzelem. Tart már ott ez a magyar válogatott, hogy esélyesként lépjen fel Liechtenstein ellen. Természetesen nem szabad félvállról venni a meccset, erre jó bizonyítékul szolgáltak a legutóbbi mérkőzések eredményei. A skótok is csak nyögvenyelősen verték meg őket 1–0-ra, míg a litvánokat legyőzték. Nem nyeretlen kétéves társaság, de reális esélyünk van a győzelemre megszerzésére – jó játék esetén.”
Már bocsánatot kérek, nem lebecsülve ellenfelünket, de a magyar nemzeti válogatottnak mindig, minden körülmények között le kell győzni egy liechtensteini csapatot.
Mit jelent az, hogy tart ott ez a csapat, hogy esélyesként lépjen pályára?
Liechtenstein az az ellenfél, aki ellen nem szabad felett kézzel pályára lépni, aki ellen ki kell mondani, hogy mindig (!), minden körülmények között mi vagyunk az esélyesek.
Akkor is, ha ellenfelünk megszorongatta a „világverő” csapat hírében álló Skóciát, és legyőzték a szintén „világsztárokkal” teletűzdelt Litvániát.
Sok mélypontot megélt már a magyar labdarúgás – és kétségtelen, hogy Egervári irányítása alatt sokat fejlődött a csapat – de sosem volt, és sosem lehet olyan mélyen, hogy ne legyen száz százalékig esélyes Liechtenstein ellen.
Egervári úr, melyik bolygón tetszik élni?
Sosem volt, és sosem lehet olyan helyzet, hogy egy magyar szövetségi kapitány már a mérkőzés előtt öt nappal magyarázkodjon, hogy miért is mi vagyunk az esélyesek, és hogyan is juthatunk el ahhoz, hogy legyőzzük Liechtensteint.
És mondom, nem az ellenfelet becsülöm le. Egészen egyszerűen így reális. Egy magyar válogatottnak mindig le kell győznie Liechtensteint. Ha ez mégsem sikerülne, azokat a játékosokat, akik pályára léptek, és vereséget szenvedtek,  örökre el kell tiltani a futballtól.
Az edzőjükkel együtt!

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr483363694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása