HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Műbalhé

fehgyu 2011.10.23. 20:34

Értem én, ha valamivel el kell adni, pontosabban nézettséget kell szerezni egy esti híradónak.
Értem én, hogy erre pont jó egy Fradi-Újpest mérkőzés.
Azt viszont már nem értem, miért kell műbalhét csinálni.
Na és azt sem értem, a rendőrség szóvivője miért mondott olyan – már bocsánat - méretes baromságokat a híradóban, amitől az ember haja az égnek állt.
Szóval egy nappal a mérkőzés után már kora délután a „balhé a mérkőzésen” felkiáltással harangozták be az RTL Klubon a híradót, kiemelve, hogy kamerájuk előtt tartoztattak le szurkolókat. Kíváncsian vártam a hírösszefoglalót, ahol semmi mást nem láttam, mint egy átlagos futballmeccsen – bárhol a világban. Félre értés ne essék, nem a balhé mellett vagyok, de nem történ semmi olyan, ami extra lett volna.
Persze, volt egy kis anyázás, kis dobálózás, a stadionban egy kis székégetés – na erről speciel egy kockát sem mutattak – néhány előállítás. Pontosan 13, amiből 12 személyt azonnal elengedtek.
Ennyi, nem több.
Persze, nem azt mondom, hogy ennek így kell lennie, de nem oly rég, 5-10-15 évvel ezelőtt – valóban elítélendő módon - még hadszíntérré változott volna a Népliget egy ilyen összecsapás alkalmával – ezt most még a legpesszimisták sem mondhatják.
Láttam viszont egy, a munkáját botrányosan végző rendőrséget, akiknek „nagyon okos” emberei lényegében bezárták az újpesti drukkereket az aluljáróba, mesterséges és felesleges pánikot keltve ezzel. Rossz volt nézni, ahogy a bezártságból szabaduló lila-fehér sálba burkolózó lányok sírógörccsel küszködtek.   
Ám ezzel még nem volt vége: egyik baromság követte a másikat.
A műsorban előadták, hogy a mérkőzés miatt olyan dugó alakult ki Budapest egyik legnagyobb kereszteződésében, amilyet még ember nem látott.
Hát kérem, aki ezt a riportot csinálta, azt azonnal elzavarnám. Nem azért, mert hülyeséget mondott – ilyen mindenkivel előfordul, velem is számtalanszor – hanem azért, mert fingja nincs, milyen egy focimeccs. Fogalma sincs arról, hogy ebben a Stadionban évek, évtizedek óta rendeznek focimeccseket – a tegnapinál sokkal több nézővel.
Hét persze, hogy dugó van egy olyan helyen, ahol az ország egyik legnagyobb szurkolótáborával rendelkező csapatának stadionja van, ahol épp a legnagyobb riválisnak számító fővárosi csapat vendégeskedik.
Így volt ez tavaly, 2005-ben, 1999-ben, vagy épp 1980-ban is.
És igen, akkor is zártak le utakat, akkor sem ját a villamos, akkor is másfelé kellett mennie az autósoknak – mégsem állt meg az élet. Mégis mindenki elérte a repülőjét – merthogy tegnap az is előfordult, hogy volt, aki nem ért ki a Liszt Ferenc Repülőtérre időben.
Legalábbis az RTL Klub híradója szerint – ami szinte biztos kamu. Már csak azért is, mert a rendőrség a reptérre vezető utat már a mérkőzés előtt 5 órával elterelte egy kerülőútra, hogy ilyen biztosan ne forduljon elő. Így aki a reptérre igyekezett, az nem is a Fradi pálya felé ment.
A híradó stábjára még egy lapáttal rátett a rendőrség ügyelet szóvivője, aki elmondta, azért volt fennakadás a beléptetésnél, mert nem számítottak arra, hogy ilyen sokan kimennek a meccsre.
Már bocsánat, de arra gondoltak, hogy 2000 ember lesz kíváncsi a meccsre?
Vagy 3000.
Tegnap 13000 ember ment ki a Fradi-Újpestre. (15 évvel ezelőtt ez a szám 20-25 ezer volt, még régebben még több)
Ennyi ember Németországban, Angliában egy másodosztályú meccsre mennek ki.
Ha a magyar rendőrség nem tud lebonyolítani egy ilyen biztosítást, akkor a vezetőket le kell váltani, az embereket pedig ki kell képezni.
Normálisan.
Az RTL Klubos kollégákat pedig arra kérném, ha a jövőben IGAZI atrocitás történik egy futballmeccsen, akkor arról igenis számoljanak be.
De az ilyen műbalhékra semmi szüksége a magyar labdarúgásnak.

Fehér György

  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr953324832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása