HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Legszívesebben hánynék

fehgyu 2011.10.19. 19:50

Tegnap írtam a kecskeméti esetről, ahol felháborító módon a játékosok ellen indítottak a szövetség és a klub is fegyelmi vizsgálatot, mert a futballisták figyelemfelkeltő akcióba kezdtek, amiért nem kapták meg a fizetésüket.
Cikkem írása közben Kecskeméttől kilométerekre, Nyíregyházán a játékosok úgy döntöttek, át sem öltöznek az edzésre, mert hetek, hónapok óta nem kaptak fizetést. Végül Gálhidi György rábészélése csak volt egy kis erdei futás este, de a helyzet nagyon érdekes.
Tegnap Miskolczi László és Pető G. Zdenkó ügyvezető a városházán találkozott Batizi Tamással, a kabinetiroda vezetőjével. Persze, a város csak "drukkolni" tud a csapatnak, hiszen az önkormányzatnak nincs beleszólása az ügyekbe.
A csapatnak ugyanis van tulajdonosa.
Igaz, őt még nem nagyon látták Nyíregyházán.
Állítólag egyszer már járt meccsen a gyerekeivel - néhány héttel ezelőtt.
Pénzt akkor sem hozott.
És hogy ki is ez a tulajdonos?
Nos, az a Faragó Attila, aki a Vasasnak is a tulajdonosa.
Ezek után talán senkit nem lep meg, hogy mindkét csapatnál csúsznak a fizetések, sőt, mindkét csapatnál felvetődött, hogy nem is játszhatnak a saját pályájukon, mert nem fizették ki azokat a költségeket, melyekre szerződésük van. 

Dejan Vukadinovics, a Nyíregyháza rutinos labdarúgója elmondta, jelezték Faragó Attilának problémájukat, amelyre még mindig nem érkezett válasz, ezért döntöttek úgy, hogy nem edzenek.
„A múlt héten küldtünk egy levelet Faragó Attilának, amiben jeleztük, hogy milyen problémái vannak a játékosoknak. Mivel nem kaptuk meg a járandóságukat, többeknek gondot jelent az albérlet kifizetés és az étkezés is. Erre a mai napig nem kaptunk választ. Mivel továbbra sem változott semmi, ezért közösen úgy döntöttünk, hogy addig nincs értelme edzenünk és meccset játszanunk, amíg ez a helyzet nem változik meg."
Faragó Attila és menedzsmenje annyira elfoglalt, hogy a tulajdonában lévő futballklub játékosai - azaz lényegében az alkalmazottjai - által írt levélre egy hét alatt sem tudott válaszolni. (Tényleg csak a hozzáállás összehasonlítása miatt: tavaly télen rokoni meghívásra az a szerencse ért, hogy Ausztráliába utazhattam pár hétre. Az utazás előtt egy hónappal megnéztem, hogy abban a városban, ahova megyek, működi-e futsal csapat. Aztán írtam egy e-mailt a menedzsernek, hogy mikor érkezem a városba, és van-e arra lehetőség, hogy körülnézzek a klubnál, és esetleg edzhetek-e néhányat a csapattal. Nem is nagypályás, hanem teremfociban érdekelt, egyébként véletlenül Ausztrália, és a térség legjobb csapatáról van szó. Egyetlen nap telt el a levél megírása után, és megjött a válasz: várnak szeretettel. Kiérkezésem után, amikor telefonon bejelentkeztem, már azt mondták, alig várták, hogy megérkezzem. Bemutatták nekem az egész klubot, edzhettem a felnőtt csapattal, edzéseket tarthattam a gyerekeknek, sőt, egy hatcsapatos tornán pályára is léphettem. Mindezt teljesen ismeretlenül, tehát nem alkalmazottként, hanem idegenként. Egy nap alatt válaszoltak a levelemre. Mert van, ahol így intézik a dolgokat)
Na de vissza Nyíregyházára, ahol a játékosok szerencséjére legalább az ügyvezető a csapat mellé állt, hiszen miként azt Pető G. Zdenkó ügyvezető elmondta, a játékosok erre a hétre felmentést kaptak a munkavégzés alól, azaz mostani demonstrációjuk így nem minősül szerződésszegésnek.
Legszívesebben megkérdezném az MLSZ vezetőitől - már ha lehetne velük kapcsolatot teremteni - hogy miként lehet még a Vasasnak és a Nyíregyházának liszensze, amikor nyilvánvaló, hogy tartozások vannak a klubnál?
Legszívesebben megkérdezném az MLSZ vezetőitől, milyen szankciókat, milyen fegyelmi eljárást kezdeményez a két csapat tulajdonosa, Faragó Attila, pontosabban az ő cége ellen?
Legszívesebben megkérdezném az MLSZ vezetőtől, miként lehet ez az ember, és ez a cég még a magyar labdarúgásban, mert az már rég kiderült, hogy ez a HÍD nevezetű cég egy kókler banda.
Legszívesebben megkérdezném Faragó Attilát, hogyan képzeli mindezt, milyen jogon dönt emberi sorsok, játékos-pályafutások és klubok felett?
Legszívesebben hánynék Faragó Attilától.

Fehér György

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr93315787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Újvári21 2011.10.21. 22:11:08

Tökéletesen igaz, és nem tudom még hány ember életét keseríthetik meg büntetlenül ilyen állítólagos üzletemberek. Senki nem nézett utána a tevékenységeinek? Előző cégeinek? Tartozások és felszámolások. Idén először is a felfüggesztett adószám, mert nem lehetett megtalálni a székhelyén.
Nem fizet, ígérget,állítólag tisztaságot és átláthatóságot akar. Idén megvett egy patikahálózatot, a dolgozókról tudomást sem vett, hónapok óta nem fizetett, bezárták a gyógyszertárakat, kb.300 emberről van szó. Igaz, már továbbadta a cégét egy elérhetetlen szlovén egyénnek. Ez senkinek nem tűnik fel? MLSZ, Nav??,
Esetleg egy független ámde merész újságíró?
Hát.... hánynom kell
süti beállítások módosítása