HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Mi lesz veled Ferencváros?

fehgyu 2011.10.02. 22:56

Megint kikapott a Ferencváros.
Eddig csupán a tök utolsó Zalaegerszeget tudta megverni.
Most az a Videoton tudott nyerni az Üllői úton, amely idén inkább középcsapatnak számít, és amelyik 5 hónapja nem nyert egyetlen meccset sem idegenben.
Eddig.
Kieső helyen van a Ferencváros.
Erre legutóbb - legalábbis ilyen hosszú ideig - ...........
Na igen, erősen kell gondolkodni, mikor is volt erre legutóbb példa. Talán a 80-es évek közepén, amikor Vincze Géza volt a csapat edzője.
Détári Lajos a bajnokság kezdete előtt a bajnoki cím egyik esélyesének kiáltotta ki a Ferencvárost. Akkor biztos nem gondolta, hogy nem oly sokára ő lesz a Fradi edzője - és az ő irányítása alatt sem tud nyerni a csapat - persze, persze, kivéve a ZTE elleni meccset.
Pedig, sok csapat csak irigyelhetné a klub büdzséjét. Igen, így van, mégha most sokan meg is mosolyognak ezért a kijelentésért.
Az ő figyelmükbe ajánlom Kubatov Gábor klubelnök bajnokság előtti nyilatkozatát, mely szerint felére csökkentették az éves költségvetést. Igen ám, de az a költségvetés Kubatov szerint is több mint kétmilliárd volt. Azaz most legalább egymilliárdból gazdálkodik a szakosztály. Na ez az összeg azért a magyar futballban is tetemesnek számít, ebből már lehetett volna csapatot csinálni. (Na és azt is látjuk, hogy "központi irányítással" milyen szponzorok jönnek a Fradihoz - de ez a keddi cikkem témája lesz)
Ehhez képest csak szabadon igazolható, ingyen megszerezhető játékost igazoltak, viszont nem tudták megtartani azt a két csatárt, akik tavaly legalább gólokat lőttek.
Több, mint egymilliárdból eddig öt pontra futotta - szokták mondani, a katicának is több van.
Mármint pontból.
Ráadásul a zöld-fehérek ellenfelei úgy-ahogy elkezdték gyűjtögetni a pontjaikat. A csapat előtt az Újpest található a tabellán - 3 pont előnnyel.A Kaposvár 4, a Vasas és a Siófok már 6, a Paks és a Haladás már 9 ponttal "vezet" a Fradi előtt.
Mindez azt jelenti, hogy ha valamit nem találnak ki gyorsan az Üllői úton, már nézegethetik az NBII-es ellenfelek.
És - már bocsánat, hogy ezt írom - de ez lassan már a szurkolókat sem érdekli. A sokak által csak rettegett kemény magot sem. Egy-két évtizeddel ezelőtt egy ilyen teljesítmény után háborús övezetté vált volna a Népliget, és igen, a csapatért mindent megtevő, és sok mindent feláldozó drukkerek talán "megfenyítették" volna a játékosokat. Napjainkban 30 szurkoló látogatta meg a szerdai edzést.
Félre értés ne essék: nem azokat az időket sírom vissza. Ám ezekből a reakciókból leszűrhető, a szurkoló, a kemény mag sem a régi már.
A legnagyobb probléma pedig az, hogy azoknak a játékosok, akik ma a Ferencvárosban játszanak - tisztelet a kivételnek - fogalmuk sincs, mit  jelent egy futballistának a Ferencvárosban játszani, mit jelent ezt a csapatot a kiesés szélére vezetni.
Hülye gondolat, de ha Détári reaktiválná azokat a Fradistákat, akik ma a klubnál dolgoznak utánpótlás edzőként, és ő is szerelést húzna, a csapat, ha nem is diadalmenetben, de megindulna felfelé a tabellán.
Persze, erre Détárinak nincs lehetősége, így valami mást kell kitalálnia.
De nagyon gyorsan.

Fehér György
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr693273159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása