HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Az Újpest a leggazdagabb klub az NBI-ben

fehgyu 2011.07.29. 15:41

Jó hírem van az Újpest drukkereknek.
Szeretett csapatuk a leggazdagabb klub az NBI-ben.
Legalábbis ezt mondta dr. Bartha Csaba, az Újpest FC.ügyvezető igazgatója. Na jó, nem ezekkel a szavakkal, de a lényeg ez volt.
A Leo Beenhakker bemutatására összehívott sajtótájékoztatón ugyanis szóba került a világhírű szaktekintély fizetése is, de az ügyvezető erre csak annyit válaszolt, hogy bár szerinte ez a klub belügye, azért mindenkit megnyugtat, rendelkezésre áll az az összeg, amely az új sportigazgató három éves fizetését fedezi.
- Biztosíték, fedezett nélkül be sem vállaltunk volna egy ilyen szerződést - mondta egész pontosan az ügyvezető.
Következő kérdésre azonban láthatóan - és érthetetlenül - megsértődött.
- Elmondta, hogy Beenhakker úr fizetése három évre garantálva van. Ugyanez elmondható a játékosokkról is, azaz az elkövetkezendő három évben nem fordul majd elő olyan, hogy például egy játékos nem akar majd felszállni a csapatbuszra, mert hónapok óta nem kapott fizetést? - kérdeztem, de Bartha úr felháborodott.
- Nagyon unom már ezeket az újságírói kérdéseket. Unom a sajtó negatív hozzáállását, hogy mindig a fizetések miatt sírnak. Nem hátra, hanem előre kell tekinteni, így erre a kérdésre röviden csak annyit válaszolok, hogy igen.
Mármint a játékosok fizetése is a klub rendelkezésére áll - a következő három évre. Nos, nincs okom kételkedni Bartha Csaba szavaiban, de ez egyenlő lenne a csodával. Ehhez minimum egy aranybányát kellett volna találni a Megyeri úti stadion alatt.
Úgy látszik, Bartha Csaba elfelejti, hogy az Újpestnél az elmúlt egy-két (három) év másról sem szólt, minthogy a játékosok sem a fizetésüket, sem pedig a prémiumukat nem kapják meg időben. (Igaz, Bartha Csaba ekkor még nem dolgozott az Újpestnél)
Úgy látszik, Bartha Csaba - bár két perccel korábban azt mondta, az Újpest minden vezetőjének és játékosának a sajtó rendelkezésére kell állnia mindig - nem szereti a kényes kérdéseket. Igaz, az Újpesttel kapcsolatban még számos kényes kérdést fel lehetett volna tenni.
Persze, gondolom, a futballisták már azt a választ unják már nagyon, hogy fizetés csak később lesz. Gondolom, Mészöly Géza azt unja már nagyon - bár a tréner ezt egyáltalán nem mutatja -, hogy a klub minden átigazolási időszakban eladja a legjobb játékosokat, csak hogy életben maradhasson.
Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy a sajtótájékoztató végén az ügyvezető igazgató szépen csendben megkérte a honi vezető sportnapilap újságíróját, hogy a fizetésekre vonatkozó kérdés ne legyen benne cikkükben. Arra viszont nem figyelt, hogy pont ebben a pillanatban értem mögéjük, így a kérést pontosan hallottam.
Félre értés ne essék: nem Beenhakker ellen, hanem a klub mellett emeltem szót. A holland szaktekintély feladata ugyanis az lesz, hogy az Újpestet oda kormányozza, ahol múltja és tradíciói szerint lennie kellene. Igen ám, de az is több alkalommal elhangzott a sajtótájékoztatón, hogy azért jó, hogy jött Beenhakker, mert sok tehetséges, értékesíthető fiatal játszik Újpesten.
Namármost javítson ki valaki, de nem tudom, hogy lehet úgy - ha nem is világverő, de nagyon erős - csapatot építeni, hogy közben minden valamire való játékost el akar adni a klub.
Azonban ne csak rosszat írjunk: Beenhakker valóban igazi szaktekintély, akinek a szavára külföldön mindenhol odafigyelnek. Reméljük, segíteni tud az Újpestnek.
Annak a csapatnak, amelynek mint tudjuk, az elkövetkezendő három évre megvan a fizetésekre szánt összeg.
Remélem, nem kell erre a kijelentésére emlékeztetni Bartha Csabát mondjuk két-három hónap  múlva, azaz tényleg nem lesznek fizetési csúszások a Megyeri úton.

Fehér György


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr873109965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása