HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

A hét hőse: Gángó András

fehgyu 2011.07.13. 11:32

Talán nem bántom meg Gángó Andrást, ha azt mondom, Magyarországon nem sokan ismerik a nevét. A 27 éves kapus itthon legutóbb Gyírmoton játszott, majd egy hirtelen ötlettől vezérelve egy dániai sportiskolához került, ahol egy harmadosztályú csapattal edzett. Egyik tanítványa (!) ajánlotta feröer-szigeteki NSÍ csapatához. A hálóőr pedig elutazott a szigetre, ma pedig a klub történelmének legnagyobb sikerének főszereplője volt.

 

A futball mellett boltvezetőként dolgozó Gángó András csapata ugyanis az Európa Liga selejtezőjében 0-0-s döntetlent játszott az angol Fulham-al, úgy, hogy a gárda, és a meccs legjobbja egyértelműen a magyar kapus volt. És ezt a meccs összefoglalója tökéletesen bizonyítja. Mindezt úgy, hogy a mérkőzés előtt még egy kicsit dolgozott az élelmiszer boltjában, Sőt, a párosítás első meccsén – melyen csapata 3-0-ra kikapott Londonban – is őt választották az összecsapás legjobbjának. 

-  A visszavágó második félidejében egy szögletnél odajött hozzám Andy Johnson, és azt mondta: "Kétszer a meccs legjobbjának lenni, ez igen, haver!" A feröeri sajtó a valaha volt legnagyobb klubsikernek nevezte a 0-0-t. – mondta erről a magyar játékos, aki amellett, hogy boltvezetőként dolgozik, barátságból, azaz ingyen a feröeri U21-es válogatott kapusedzőjeként is dolgozik.
- Több éve segítem a csapatot, pedig egy koronát sem láttam még belőle, de nem is a pénzért csinálom. Büszke vagyok arra, hogy egy válogatottnál dolgozhatok, ez a legnagyobb dolog, amit elértem sportemberként, egyúttal ez volt a gyerekkori álmom is – mondta a játékos. Itthon sok magyar kapus milliókat kér, és a közelébe sem jut annak a sikernek, amit Gángó András most átélt. (Legutóbbi óriási negatív tapasztalatom, hogy ahhoz a megye II-es csapathoz, ahol játszom, kapust szerettünk volna hozni, ám a három megkeresett játékos mindegyik 100000 forint feletti igénnyel állt elő. A megyei II. osztályban, azaz a magyar futball utolsó előtti osztályában. És van csapat, amelyik megadja nekik ezt a pénzt.) Persze, Andrásnak is az az álma, hogy egyszer egy olyan csapatban védjen, ahol csak a futballra kell koncentrálnia, de helyén kezeli a dolgokat. Igaz, ennél nagyobb esélye talán soha nem lesz, hiszen egész Angliában a magyar kapus teljesítménye a téma.
- Jól érzem magam itt a barátokkal, teljes az életem, de egy hiányérzetem azért van: szeretném magam magasabb szinten is kipróbálni kapusként. Ha most nem történik semmi, akkor nem tudom, minek kell történnie ahhoz, hogy erősebb csapathoz igazoljak, hiszen máskor nem lát senki.

Most viszont megmutatta magát.


Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr23063012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása