HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Összedől a HÍD

fehgyu 2011.05.25. 13:11

Bevallom nehéz bármilyen, negatív hangvételű cikket írnom a Vasasról. Na nem mintha piros-kék drukker lennék – nálam Hajrá Kerület, Első a becsület – de azt kár tagadnom, Markovits Lászlót, a Vasas SC. elnökét a legkorrektebb, legkörültekintőbb sportvezetőnek tartom Magyarországon. Olyan sportvezetőnek, aki bár biztosan követett el hibákat az elmúlt években, de mindig próbálta a lehető legjobb megoldást választani klubjának.

Akkor is, amikor Mészöly Géza helyett az olaszok kezébe adta a focicsapatot – ha nem így tett volna, ma már nem lennének NBI-es meccsek a XIII. kerületben – akkor is, amikor elhajtotta a klub környékéről az ügyeskedőket, állbefektetőket. Köztük azt a Berki Krisztiánt, aki aztán a Fradinál is „majdnem” tulajdonos lett, aki aztán elment nyaralni, mikor nem került a zöld-fehér klub élére, akit lényegében lopással gyanúsítanak, és aki ennek ellenére él, mint Marci Hevesen, sőt, még „jópofáskodik” is. Na de hagyjuk Berkit – ő egy másik, sokkal hosszabb történet – térjünk vissza a Vasashoz, és Markovits Lászlóhoz.

Szóval miután elhessegette az összes ügyeskedőt a Fáy utcából, eladta a futballcsapatot a HÍD Akvizíciós Zrt-nek. Akkor talán ő sem gondolta, hogy ezen cég is az ügyeskedők közé tartozik. Jómagam is ott voltam azon a sajtótájékoztatón, melyen a bemutatták az új tulajdonosokat, az új játékosokat. A Faragó Attila vezetette team nem vázolt fel világmegváltó célokat, nem ígért Bajnokok Ligája indulást, és főleg nem hozott külföldi edzőt a kispadra. De ígért átlátható gazdálkodást, nyugodt hétköznapokat, rendszeres fizetéseket, és a klub 100 éves centenáriumához méltó szereplést. Nos, ez utóbbi kitétel inkább a játékosokon múlt, és becsületükre legyen mondva, a gyászos őszi szezon után jónak nevezhető tavaszt produkáltak.

Nem úgy az új tulajdonosok.

A márciusi sajtótájékoztatón ugyanis szó sem volt arról, hogy már abban a hónapban sem fizetnek a játékosoknak. Információk szerint legutóbb februárban érkezett pénz a sportolók számlájára: azóta csak elvárások, követelések vannak, a kötelességek elfelejtődtek. A bajnokságnak ugyebár vége van, igaz, néhány játékos hétfőn és kedden is a Fáy utcában járt. Persze, nem baráti látogatásra érkeztek, az ígéretek szerint ezen a napon kapták volna meg a márciusi és áprilisi fizetésüket. Tán mondani sem kell, most érkezett meg a pénzük. A legújabb ígéret szerint ma kapnak majd pénzt a futballisták. (Holnap erre még visszatérek.) Igaz, még mindig csak a márciusi és április fizetésekről van szó. A prémiumok kifizetésére június 6-áig kell várniuk a játékosoknak. Az ígéret szerint.

És még egy érdekesség: a Vasas is megkapta a klublicencet!

Fehér György   

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr842931292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása