HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Rudolf Gergely három év alatt csatárként összesen öt gólt szerzet, közben mindig átvert valakit

fehgyu 2013.09.05. 09:40

A Diósgyőr játékosaként egyetlen gólra képes csatár – aki 2010 nyara óta összesen öt gólt szerzett – az átigazolási időszak utolsó napján Győrbe került. Talán senkin nem lep meg az a tény, hogy úgy néz ki, most is – csakúgy, mint már jó párszor – átvert néhány embert.

Rudolf Gergely nyáron jelentette be Kovács Zoltánnak, hogy nem érzi jól magát Diósgyőrben. Az egykori újpesti játékos jószívű volt a válogatott játékossal, azt mondta, mehet, amerre lát. Pontosabban azt, keresnek neki csapatot.

Mondjuk, ha én vagyok a diósgyőri klubvezető, akkor bizony nem nagyon érdekel, hogy Rudolf havi majd 9 millió forintot keresve jól érzi-e magát, vagy sem, de ez más kérdés.

A klub futott a pénze után, hiszen az elmúlt egy évben közel 90 „millát” kifizetett egy csatárnak, aki egyetlen gólt szerzett ez idő alatt. A vezetők meg is találták a megoldást, hogy láthatnak egy kis „zsét” Rudolfból, hiszen ma már nyílt titok, hogy az egyesület kölcsönadta volna Rudolfot a portugál első osztályban szereplő Olhanense-nek.

Csakhogy Rudolfnak esze ágában sem volt Portugáliába szerződni.
Saját bőrén tapasztalta korábban, hogy külföldön nem lehet úgy lazsálni, mint itthon, mert gyorsan kipenderítik a csapatból. Beintet hát a diósgyőri vezetőknek, akiknek nem volt más lehetőségük, vagy fizetik tovább neki a milliókat úgy, hogy nem játszik, vagy felbontják a szerződését.

Utóbbit választották, és a játékos néhány órával később aláírt Győrbe.
Jól átcseszte a Diósgyőrt.

De nem ez volt az első stiklije, sőt, talán itthon még nem is volt olyan átigazolása, ahol ne vert volna át valakit. Kezdésnek például Debreceni vezetőket.

A Lokiba 2007-ben igazolt a játékos – négy évre.
De valami stikli volt a dátumokkal. A játékos ugyanis 2010 tavaszán megszellőztette, hogy bár nagyon szereti a Debrecent, nyáron szabaddá válik, és továbbáll.
Csakhogy 2007+4 az mindenhol 2011.
Mindenhol, csak Rudolf szerződésében nem.
Kiderült, hogy ebben a szerződésben benne van, hogy a csatár négy évre szerződött a Lokihoz, és az is, hogy ez 2010-ben jár le. Rudolf pedig köszönte szépen, és lepattant.

És itt jött gyorsan a második stikli, amit megúszott, pedig komolyabb következményei is lehettek volna.

Az akkori menedzsere, Vladan Filipovics ugyanis elintézte, hogy a játékos a holland sztárcsapathoz, az Ajaxhoz igazoljon. Mindenki ott várta Amszterdamban – még a menedzser is – de megnéztem volna az arcukat, amikor az interneten elolvasták, megihatják maguk a koccintásra szánt pezsgőket, Rudolf ugyanis aláírt a Genoához. Nem ismerem betéve az Ajax történelmét, de kétlem, hogy a holland klub fennállása során volt még egy játékos, aki így megvezette volna őket.

Persze, az gyorsan kiderült, hogy Rudolfnak „nagyobb a füstje, mint a lángja”. 2010 és 2012 között 12 meccs jutott a Genovában neki, persze ez nem csoda, hiszen ott is csupán egy gólt szerzett. Igaz, 2011-ben 13 mérkőzés erejéig felhúzhatta magára a Bari mezét is – két gólig jutott.

A következő év újabb ország váltást – és újra egyetlen gólt hozott. Ezt a Panathinaikosban érte el – 8 meccs alatt.
Aztán pedig jött a diósgyőri kaland – 18 meccs, 1 gól.
És ugye ez az átigazolás.

Diósgyőrben már biztosan átkozzák azt a percet, amikor Rudolf megérkezett a városba.
A játékos a nagy semmiért lehúzta őket 90 millióra, majd keresztbe tett, amikor egy kis pénzt kaphattak volna érte,

De valaki már megmondhatná nekem, miért „szerelmesek” Rudolfba, és mit várnak tőle. Ez a játékos az elmúlt 4 évben összesen 5, azaz öt gólt szerzett klubcsapataiban.
Csatárként.


Olvasd te is a mifocink.com oldalt, ahol saját cikkek mellett napi 4-5, a magyar futballal kapcsolatos hírt is találsz.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr365496061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása