HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

A Fradinál nem nézik az MLSZ törekvését: egyetlen magyar játékos volt a Sopron elleni kezdőcsapatban

fehgyu 2013.09.05. 13:25

Úgy néz ki, egyes helyeken teljesen felesleges az MLSZ azon törekvése, hogy a klubokat a saját nevelésű fiatalok szerepeltetésére nevelje. A Ferencváros például – amely klub mindig híres volt arról, milyen utánpótlás-nevelő munka folyik a Népligetben – egyetlen magyar játékossal a kezdő csapatában állt ki a Sopron elleni Ligakupa meccsre.

Bár az MLSZ nem tudja megtiltani a futballvállalkozásoknak, hogy tucatlégiósok tömegét szerződtessék, megpróbálta legalább anyagilag érdekeltté tenni a klubokat abban, hogy a saját nevelésű játékosokat részesítsék előnyben.

Úgy néz viszont, a Ferencvárosnál nem kell rettegni attól, hogy nem érkezik majd pénz az MLSZ-től, hiszen majd jön máshonnan. Legalábbis erre enged következtetni, hogy a szerdai Ligakupa meccsen egy, azaz egyetlen egy magyar játékos volt a Sopron elleni kezdőcsapatban.

A zöld fehérek így álltlak fel: Kurucz – Jovanovics, Mateos, Adams, Bönig – Ionescu, Csukics, Gerson, Valpoort – Tuijp, Diallo -, hogy a mezőnyjátékosok között nem volt magyar, igaz később érkezett Busai Attila Gerson helyére, Bőniget pedig egy stabil légiós – Muhamed Besic váltotta.

Pont a Ferencvárosnál történik ilyen, amely klub az elmúlt évtizedekben öntötte magából a saját nevelésű tehetségeket.
De ez már a múlt.
Emlékszem, amikor a lelátón arról beszéltek, hogy van az ifiben egy tehetséges srác, jó lenne kipróbálni a felnőttben.
Ő volt Lisztes Krisztián.

Ma már nem jönnek tehetséges gyerekek az ifiből, egyrészről azért nem, mert vagy az NBIII-as csapatban kallódnak – ha épp nem az első csapatból kimaradó légiósoknak kell ott játszaniuk – vagy már fiatalon, 16-17 évesen külföldre szerződnek.

Pont a Ferencvárosnál történik ilyen, ahol a szurkolók oda vannak a saját nevelésű fiatalokért, akik tenyerükön hordozzák a jó futballistákat.
A jó magyar futballistákat.
És a jó légiósokat is. Az igazán jó légiósokat.
Talán Zoran Kuntics és Goran Kopunovics volt az utolsó két légiós, akit rajongásig szerettek a drukkerek, amiben persze vastagon közrejátszott a BL csoportba jutás ténye.
A dátum 1995 volt.
Azóta számtalan külföldi játékos megfordult már a Fradiba, akik közül soknak a nevét sem tudjuk.

Pont a Ferencvárosban történik ilyen, ahol a klubvezetés, az elnök százszor, ezerszer hangoztatta, hogy a Fradi a nemzet csapata.
Kérdés, melyik nemzeté?
Mert bizony magyar szót is nehezen hallani már egy edzésen.

A Sopron elleni Ligakupa meccset egyébként Ionescu és Diallo találataival 2-1-re megnyerte a Fradi.
Ja, majd elfelejtettem a legfontosabbat.
A Sopron gólját bizonyos Nyilasi Bálint szerezte.


Olvasd te is a mifocink.com oldalt, ahol saját cikkek mellett napi 4-5, a magyar futballal kapcsolatos hírt is találsz.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr515496446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása