HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Csank János épít csapatot Vácon

fehgyu 2013.07.22. 15:04

 A megyei I. osztályban, de volt NBII-es játékosokkal indul a Vác. A cél egyértelműen a bajnokság megnyerése, és erre John Peter Marshall hajlandó 40 millió forintot áldozni. Az edző pedig minden valószínűséggel Csank János lesz.

Az NBII-ből kizárt váci csapat alanyi jogon is indulhatott volna a megyei I. osztályban, ám az indulásra jogosult Dunakanyar-Vác Labdarúgó Kft. nem nyújtotta be nevezését a bajnokságra.
Ehelyett egy hármas adás-vételnek köszönhetően lesz megyei csapat Vácon. A vezetők végül Dunakeszi Kinizsi FC jogán adhatták be nevezésüket a megyei első osztályba. A dunakesziek ugyanis jóllehet óriási bravúrt elérve az osztályozón jobbnak bizonyultak a Taksonynál, a megyei első vonalban szerény lehetőségeik miatt nem kívántak elindulni, csak a megyei másodosztályban.
A szabályok szerint azonban Dunakeszi Kinizsi FC és a Vác FC néven induló - az angol John Peter Marshall tulajdonában lévő Aspire Group and Associates Kft. - szándéka önmagában nem lett volna elegendő ahhoz, hogy a váciak a megyei első, a dunakesziek pedig a második osztályban szerepelhessenek ősztől. A DKFC ugyanis azzal, hogy megszüntette labdarúgócsapatát (és átadta jogát a váciaknak), elveszítette mindenféle indulási jogát a 2013/2014-es versenyévre.
Igen ám, de a Vácrátót KSE is megszüntette labdarúgó-szakosztályát, és indulási jogát átruházta a Dunakeszi Kinizsi Utánpótlás Sportegyesületre.
A fentiek eredményeként az angol tulajdonos tiszta lappal veheti végre saját kezébe a patinás múlttal és irigylésre méltó utánpótlásbázissal büszkélkedő felnőtt váci labdarúgás irányítását.
Vácon tehát megye I-es (Dunakeszin megye II-es, míg Vácrátóton megye III-as ) csapatnak szurkolhatnak a drukkerek, de kérdés, hogy kik játszanak majd az egykori magyar bajnoknál, és ki lesz az edző.
- Mi egyértelműen azt szerettük volna, ha Mózner János lesz a tréner – mondta a megkeresésünkre Bodonyi Béla, az új klub elnöke. – Sajnos Mózner János nagyon súlyos beteg, és így nem tudja vállalni a feladatot. Az edzések az ő iránymutatása szerint, de Kiss Ferenc szakágvezető irányításával elkezdődtek. Megkerestük Csank Jánost, nagyon reméljük, hogy vállalja a feladatot.  A csapatban több olyan játékos is szerepel majd, aki tavaly az NBII-es csapatunknak is tagja volt.
A sportvezető azt is elárulta, miért így oldották meg a nevezést a bajnokságba.
- Mert mi már egy forintot sem akartunk adni Héger Józsefnek. Korábban több helyen megjelent, hogy 60 millió forintot kér a nála lévő jogokért, ez nem volt pontos összeg. Először 10 millió forintot kért, ami később 6 millióra, a végén már 2 millióra csökkent, de mi még ezt az összeget sem akartuk kifizetni neki, ezért vágtunk bele ebbe a hármas adás-vételbe.
Bodonyi Béla hozzátette, sajnálja, hogy végül nem sikerült legalább az NB III-ban indulniuk, de tiszteletben tartja az MLSZ szabályait, viszont nagyon komoly segítséget is remél a szövetségtől.
- Megye I-es csapatként sokkal kevesebb TAO-s támogatásra tarthatunk igényt, mint mondjuk NB III-as csapatként. Legutóbb 200 millió forintra pályáztunk, ám elképzelhető, hogy a következő időszakban csak ennek az összegnek a negyedéhez juthatunk hozzá. Ebből viszont kizárt, hogy működtetni tudjuk az utánpótlásunkat, hiszen majd háromszáz gyerek focizik nálunk. Reménykedünk abban, hogy ezt az MLSZ is belátja, is segít abban, hogy más elbírálás alá kerüljünk.
Mint Bodonyi Béla kifejtette, a csapatnál kimondott cél a bajnokság megnyerése, de kérdés, milyen költségvetéssel vág neki a csapat a bajnokságban?
- John Marshallnak eddig 500 ezer eurójába került a „váci kaland”. Persze, ma már tudja, hogy hiba volt Berki Krisztiánt idevennie, de nagyon örülünk, hogy nem ment el a kedve az egész magyar futballtól. Erre az évre 40 millió forintot biztosít a felnőtt csapat számára – de mint mondtam, ezért cserébe meg kell nyernünk a megye I-et.

Fehér György

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr125418353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása