HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Hármas mutyinak köszönhetően van megyei I-es csapata a Vácnak

fehgyu 2013.07.19. 21:08

Így kell egy adóság halommal rendelkező csapatot tisztára mosni! Hihetetlen, és nehezen követhető, ahogy alsóbb osztályokban adják-veszik a nevezési jogokat a csapatok. Egy ilyen hármas adás-vételnek köszönhetően lehet megyei I-es bajnokságban induló csapata a Vácnak.

A tavasszal az NBII-ből kizárt Vác eredetileg is nevezhetett volna a megye I-es bajnokságra, csakhogy a csapattal kapcsolatos minden jog Héger Józsefnél van. A tulajdonos pedig nem kevesebb, mint 80 millió forintot kért a jogok átruházásért. A Dunakanyar-Vác Labdarúgó Kft. végül ugyan nem nyújtotta be nevezést sehova.
De mint mindig, a kiskapu itt is megvolt – bár követni egy kicsit nehéz.
A Duna-parti város csapata ugyanis mégis a megye I-ben indulhat – a Dunakeszi Kinizsi FC jogán.
A Dunakeszi Kinizsi meggyőző fölénnyel nyerte meg a megye II-es bajnokságot, sőt, a leginkább saját utánpótlására támaszkodó csapat a sokkal esélyesebb, és fizetett játékosokat is felvonultató Taksonyt is legyőzték az osztályozón.
A magyar futball legnagyobb baklövése, azaz az NBIII-as csoportok megszüntetése miatt a megyei futball már nem az, aminek kellene lennie.
Már a megye I-ben sem az amatőr fociról szól ez az egész, hanem a pénzről.
Dunakeszin pedig ez nincs.
Így egy merész húzással megszüntette a labdarúgó szakosztályt, és az indulási jogot átadta a Vácnak. Mondjuk, hogy ott milyen csapat indul, még senki nem tudja.
Igen ám, csakhogy így Dunakeszin kerül utcára több mint 100 gyerek. A DKFC ugyanis azzal, hogy megszüntette labdarúgócsapatát (és átadta jogát a váciaknak), elveszítette mindenféle indulási jogát a 2013/2014-es versenyévre.
Na persze nem, mert erre is van megoldás! (Mint mindenre a magyar futballban)
A Dunakeszi ugyanis elindul a megye II-be. A Vácrátót KSE jogán, amely klub szintén megszüntette labdarúgó-szakosztályát, és indulási jogát - ugyancsak a fentebb idézett szabály alapján - átruházta az előző versenyévben semmilyen felnőtt osztályban nem szereplő Dunakeszi Kinizsi Utánpótlás Sportegyesületre.
Szóljon, ha valaki követni tudja, mert nekem egy kicsit nehéz, de tény: a hármas mutyinak köszönhetően a John Peter Marshall tulajdonában lévő Aspire Group and Associates tiszta lappal veheti végre saját kezébe a patinás múlttal és irigylésre méltó utánpótlásbázissal büszkélkedő felnőtt váci labdarúgás irányítását.

Fehér György

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr775407405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása