HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Ez egy nagy szar volt!

fehgyu 2013.07.11. 19:33

Végigszenvedtem a Videoton – ismeretlen csapat Európa-liga selejtezőt. Azt a meccset, amelyen kikapott, és kiesett a Videoton. Egy olyan csapattal szemben, amelynek se stadionja, se szurkolótábora, se 25 évnél idősebb játékosa, se eredménye sincs. Merthogy ez a csapat a hatodik lett a saját bajnokságában.

Mladost Podgorica.
Ízlelgethetjük a nevet, de felesleges.
Lehet, hogy sosem fogjuk többet hallani.
Kérem szépen, ez a csapat a saját bajnokságában is csak hatodik lett. Csak azért indulhatott az El-ben, mert a többi montenegrói csapatot nem engedte az UEFA .
Ez a csapat egy utánpótlás nevelő gárda, minden valamire való játékosát tovább adja az erősebb podgoricai gárdának.
Ezzel a csapattal nem bírt a nagy Videoton.
A "király" csapata.
Mondom, végigszenvedtem a mérkőzést, melyen a Vidi gólokkal kaphatott volna ki.
Ez egy nagy szar volt, és ebben nem lehet vita.
Ilyen teljesítményért, egy valamire való klubnál fejek hullanak a porba.
Nem azért, mert kikaptak, hanem ahogy kikaptak.
Szégyen ás gyalázat
Az első félidőben például momentuma nem volt a csapatnak, és kissé pocakos, ügyes, ám de gőzmozdony gyorsaságú – bocsánat, lassúságú – játékos hülyét csinált az itthon nagyon sok pénzt kereső balhátvédből.
Aki egyébként még csak véletlenül sem magyar.
A második félidőben aztán kicsit támadgatott a magyar csapat, de egyetlen egy helyzete sem volt.
Aztán jött a 92. perc, és a büntető, amin lehet vitatkozni.
De felesleges.
Ennek a csapatnak ezt az ismeretlen gárdát a két meccs alatt gólokkal kellett volna legyőznie.
Persze, ehhez az arcból kicsit vissza kell venni.

Fehér György

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr515400924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dolgozónép 2013.07.12. 15:42:27

Interjú T. F.-el, egy magyar NB1-es középcsapat középpályásával. (A monogramot a játékos kérésére megváltoztattuk, tehát nem a valódi kezdőbetűket tartalmazza)

K.G.: Mit szólsz a Videoton kieséséhez és a Honvéd szárnyalásához?
T.F.: Jól kerestek a srácok.
K.G.: Miből gondolod?
T.F.: Nem gondolom, tudom. Az eredmények magukért beszélnek.
K.G.: Szerinted bunda volt?
T.F.: Attól függ, mit nevezel bundának. Nem, nem beszélték meg előre, a csapatok tagjai között nem volt semmiféle érintkezés, ha erre céloztál.
K.G.: Akkor?
T.F.: Nem kell ahhoz megbeszélni semmit, hogy az egész ne legyen több, mint egy rossz színielőadás. Elég logikusan gondolkodni.
K.G.: Kíváncsivá teszel.
T.F.: Jó, akkor induljunk ki a Cselik Niksicsből, mert az az egyszerűbbik eset. Adva van egy gyakorlatilag amatőrcsapat, a focisták néhányan munkanélküliek, mások dolgoznak, de alig keresnek valamit. A csoportkörbe jutásra semmi esélyük, a klubnak még az utaztatás is óriási terhet jelent. Mit fognak tehát csinálni? Az egyetlen esélyt használják ki, hogy pénzhez jussanak: maguk ellen fogadnak, súlyos, nagyarányú vereségre, az könnyedén „teljesíthető”, és az oddsok sem nagyon rosszak. Ez mindenkinek jó, az egész rokonság meg a baráti kör fölteheti rá a pénzét, és végre hozzájutnak egy kis haszonhoz.
K.G.: És ha lebuknak?
T.F.: Mégis, mivel buknának le? Senki sem szólt semmit, nem volt egy telefon se, bizonyíték nulla. Hogy a haveroknak előtte kétértelműen vigyorogtak, az nem bizonyíték. Abból meg úgyis mindenki tudott mindent. Az első meccsen ez nagyon bejött, a másodikon meg már a gólok számára kellett nagy téteket rakni, mert más nem maradt. Alig győztek menekülni a labda elől, a kapus meg a tizenegyesnél el se vetődött, hanem egyszerűen elterült, ahogy a hulla esik ki a szekrényből. Nem véletlenül mondta a Honvéd olasz edzője, hogy ebből a meccsből semmilyen következtetést nem lehet levonni, mert az ellenfél mintha nem lett volna a pályán…
K.G.: Jó, és a Videoton?
T.F.: Azt már nem tudom ilyen simán levezetni, de a nyolcvanadik perc utáni kiállítások és tizenegyesek mindig gyanús jelek. A magyar bajnokságban is úgy megszaporodtak az utóbbi időben, nyugodtan nézz utána. Ez például a bíróknak is kiváló alkalmat teremt egy kis mellékesre… A belga bíró ezen a meccsen nyilvánvaló tizenegyeseket nem adott meg korábban, ezt azonnal befújta, mert már a megfelelő időben volt.
K.G.: Érdekes. A ti csapatotoknál is van ilyen?
T.F.: (kétértelműen vigyorog…)

tuddmegajovot.weebly.com/index.html
süti beállítások módosítása