HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Tényleg egy holland másodosztályú játékost kell királynak kikiáltani?

fehgyu 2013.07.08. 17:50

Előre leszögezem, még az is lehet, hogy Jack Tuyp igazi főnyeremény lesz a Fradi számára. De…Most komolyan kérdezem, hallott valaki is Jack Tuypról, mielőtt kitalálták volna, hogy ő menti meg majd a Fradit? Elégé felháborítónak tartom, hogy hasra esünk egy játékostól még mielőtt egyetlen cselt is bemutatott volna, egyetlen lövés eleresztett volna. Hozzáteszem: a holland másodosztályból érkező játékos előtt tesszük mindezt.


Tuyp minden lépéséről tudunk – legalábbis mióta szóba került a neve a Fradinál. Az NS jóvoltából még azt is megtudtuk, hogy szombaton vacsora közben már aláírást osztogatott. Sőt, a Lurdy Házban még kávézott is – azaz lehet, hogy az arra felépült házakban keres lakást.
Tuyp a nagy Mr. X.
Ő lehet a Fradi nagy dobása.
Bocsánat, de ez a Tuyp a holland másodosztályból érkezik ide.
Lehet, hogy jó lesz a Fradinak – de még sem egy Messi.
Mr. X?
Nem kockáztatok sokat, ha azt mondom, Magyarországon múlt hét csütörtökig – amikor bedobták a nevét – azt sem tudtuk, ki ő, és merre focizott eddig.
Sőt, nem hiszem, ha nagyon túlzok akkor, amikor azt mondom, Európa más szegletében sem nagyon tudták/tudják, ki az a Tuyp.
Mi mégis úgy fogadjuk, pontosabban úgy mutatjuk be – leginkább az NS-nek köszönhetően – mintha Európa gólvágója költözne Budapestre.
Tudom, Tuyp háromszoros gólkirály.
Egyszer 26, egyszer 20, míg tavaly 27 góllal lett az első.
A holland másodosztályban.
Azt csak halkan kérdezem meg, ha olyan nagy király, mint amilyennek beállítjuk, ha olyan nagyon nem jön zavarba, amikor az ellenfél kapuja előtt van (ezt így írta ma az NS), vajon miért nem vitte már el valaki a holland első osztályból. Vagy bárhonnan.
Pedig az első gólkirályi címét 2008-ban, azaz öt éve szerezte. 
Azaz bocsánat, 2004-ben egy évig a Groningen alkalmazottja volt.
Aztán vissza a másodosztályban.
Ja, majd elfelejtettem: 2003-ban szerepelt a holland U21-es válogatottban.
Kérem szépen, a mai nap olvastam a Szűcs Lajossal készült interjút, ahol a Pápa hálóőre azt mondta, nem kell hasra esni a magyar bajnokságban szereplő légiósoktól.
Ugyanezen lapszám 2. oldalán Vincze András, a labdarúgó rovat vezetője nagyon helyesli Szűcs mondatait. Mint írta, „Szűcs végre elmondta a frankót”.
Vincze rovatának harmadik oldalán pedig az egekig magasztalnak egy 30 éves játékost – a gólvágót – aki a holland másodosztályból érkezik hozzánk „királynak”, aki egyetlen holland, de még belga első osztályú csapatnak sem kellett, akit még egy percet nem láttunk focizni.
Mert Szűcs megmondta a frankót.

Fehér György

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr425396467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teddypicker 2013.07.09. 15:55:28

1. nem ms. x hanem mr. x, nem női személyről van szó.
2. az ns az fradi újság, kissé túl sokat foglalkoznak a csapattal, nincs olyan nap amikor az online felületükön ne valamilyen velük kapcsolatos hír köszönne vissza főcímként.
3. mindebbe a sport tv is bekapcsolódik, hogy a fradi edzőmérkőzését adja..miért másik csapatét??
süti beállítások módosítása