HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Az MTK-nál nem ismerik azt a szót, hogy korrektség

fehgyu 2013.06.13. 18:15

Tavaly a Honvéd, idén az MTK bizonyította be, hogy ez az a szó, amit nem nagyon ismernek. Egy évvel korábban az NBII-ben maradásért a Honvéd második csapata játszott a mindent eldöntő mérkőzésen egy sor, NBI-es játékossal, most az MTK II. az NBIII-ban maradásért állt fel NBI-es játékosokkal a Bács  Kiskun megyei bajnok Kiskunfélegyháza ellen.


Arról már említettem egy pár szót, hogy a bolondok házába kellene csukatni azt, aki kitalálta, hogy az NBIII-as bajnokság bronzérmesének, negyedik és ötödik helyezettjének osztályozót kelljen játszania azért, hogy bennmaradjon az osztályban, miként egy megyei bajnoknak is, hogy végül feljebb jusson.
Az meg minden képzeletet felülmúló baromság, hogy egy ezeknek a csapatoknak egymás ellen kelljen játszani.
Ám ha már így van, gondolhatnánk, hogy mindenki korrekt keretek között játssza le az osztályozót, aztán győzzön a jobbik.
Nos, Kiskunfélegyházán ma már tudják, nem minden csapat vezetője ismeri a korrektség szót.
A Bács Kiskun megyei csapat útjába ugyanis a Mátra csoport negyedik helyén végző MTK II-t sodorta Fortuna istenasszonya. Már a párosítás első pillanatában tudta mindenki, hogy nem a Kiskunlacháza az esélyes, de az MTK-nál tettek róla, hogy ne csak legyőzzék ellenfelüket, hanem meg is szégyenítsék azt.
Méghozzá saját közönségük előtt.
Merthogy az MTK II 10-0-ra nyert Kiskunfélegyházán.
A szépséghiba azt, hogy ebből öt gólt az a Vass Patrik szerzett, aki korábban hétről hétre az NBI-ben játszott, de pályára lépett kezdőként Pál András és Dragan Vukmir is.
NBI-es, profi játékosokkal szemben pedig még annyi esélyük sem volt a Kiskunfélegyháziaknak, mint egyébként lett volna. És a kék-fehérek nem tisztelték a legyőzöttet, nem elégedtek meg egy sima győzelemmel – amit valószínűleg az eredetileg az NBIII-ban szereplő csapattal is elértek volna – profikat, NBI-es játékosokat vetettek be a kiütés elérése érdekében.
De ennél szánalmasabb csak a nyilatkozatuk, amit tettek a meccs után.
„Két futballistánkat elkérte az u19-es csapat, mert rangadót játszott a Honvéddal ketten az U21-es válogatottban játszottak, míg volt olyan játékosunk, akinek vizsgája volt az egyetemen” – mondta Teodoru Vaszilisz.
Na mármost az MTK u19-es csapata már a Honvéd elleni mérkőzés előtt megnyerte a bajnokságot, így teljesen mindegy, hogy milyen eredmény született a „rangadón”.
Azon a meccsen, amelyiket egyébként a Honvéd nyert meg 1-0-ra, de mint mondtam, így is bajnok lett az MTK, méghozzá két pont előnnyel. Halkan jegyzem meg, az MTK-ban volt olyan játékos a kispadon, akit be sem cseréletek a meccsen, így a két NBIII-as kerettag játékossal is bőven meg lett volna a csapatlétszám.
A másik magyarázat még szánalmasabb.
Valaki mondjon már nekem egy nappali tagozatos egyetemet, ahol szombat délután 17 órakor vannak a vizsgák.
Szóval minden magyarázkodó szóért kár, mert csak még mélyebbre ássák az MTK-nál azt az erkölcsi gödröt, amibe belezuhantak.
És bár a pályán megsemmisítő, sőt, megalázó vereséget mértek a Kiskunfélegyházára, az erkölcsi győztes messze-messze a megyei alakulat, míg az MTK….
És a cikk végén érdemes megjegyezni: az MTK idén Fair Paly díjat kapott.
Amit most, ha van egy kis önértékelésük, azonnal visszaadnak.
Na jó, ez csak az álom kategória, az MTK-nál nem tesznek ilyet.
És....inkább, nem írok több jelzőt, mert még a végén újra beperelnek.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr45360231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása