HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Na uraim: ezt hívják profizmusnak!

fehgyu 2013.05.13. 14:38

Majd tíz éves történet, amikor Pintér Attila szeretett csapatával, a Ferencvárossal már elérte azt, amit most a Győrrel. Akkor, 2004-ben bajnoki aranyérmet és Magyar Kupát nyert a pesti zöld-fehérekkel…majd kirúgták, mert a játékosoknak nem tetszett Pintér stílusa. Hát, Győrben biztosan nem követik el ezt a hibát.

Majd tíz évvel ezelőtt az Üllői úton a játékosok mondták meg, kivel akarnak dolgozni, és kivel nem.
Voltak, akik egyenesen ez elnökig szaladtak, és könnyes szemmel mesélték el, hogy az a fránya Pintér Attila milyen csúnyán beszél velük.
Na, ilyet aztán nem lehet tenni: a játékosok lázadása sikerrel járt, és Pintért úgy rúgták ki, hogy lába sem érte a földet.
„Mit nekünk bajnoki és kupaarany” – mondták a vezetők.
Ma már tudjuk – azóta semmit nem nyert a Fradi, kivéve persze a mostani Liga Kupát. A hisztiző „sztárocskák” nagy részéről azt ma már azt sem tudjuk, merre járnak, Pintér ellenben az egyik legjobb, legfanatikusabb edzőjévé nőtte ki magát. Az akkori klubvezető pedig már talán százszor-ezerszer beleverte a fejét a falba, amiért a játékosokra hallgatott.
Hozzá teszem: bármennyiszer tette ezt meg - mármint verte a fejét a falba - még mindig nem tette elégszer.
Pintér pedig akkor meg sem állt akkor Sopronig – ahol egyébként a következő évben ismét Magyar Kupát nyert, épp a Ferencvárost a földbe döngölve.
Most hétvégén pedig szintén a Fradit legyőzve lett bajnok a Győrrel.
Azzal a csapattal, amelyik 30 éve nem nyert bajnokságot.
Azzal a csapattal, amelyik még sosem duplázott, de most ez is megtörténhet, hiszen a gárda ott van a Magyar Kupa fináléjában is.
Bárhogy is alakuljon a döntő, egyvalamiben biztos vagyok.
Senki nem fog bekopogni Tarsoly Csaba irodájába, hogy az a fránya Pintér milyen csúnyán beszél velük.
De ha valaki be is kopogna, abban biztos vagyok, hogy Tarsoly úr úgy vágná ki a játékost, hogy azt később a városba sem engednék be.
Mert egy normális klubnál nem a játékosok mondják meg, ki legyen az edző.
És egy normális klubnál nem rúgnak ki egy edzőt bajnoki és kupaarany után csak azért, mert a „sztárocskáknak” nem tetszik a stílus.
És nagyon úgy néz ki, Győrben most egy normális klub formálódik.
Fanatikus edzővel, győzni akaró játékosokkal, hozzáértő klubvezetőkkel, pénzt áldozni akaró és tudó klubtulajdonossal, csodálatos környezettel.
Na uraim: ezt hívják profizmusnak!

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr875298363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása