HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Tényleg a játékvezető a hibás?

fehgyu 2013.04.17. 12:18

Mai cikkemben ismét egy kicsit az amatőr foci világába kirándulok el. A hétvégén a Pest megyei II. osztályban félbe szakadt a Kerepes-Püspökhatvan mérkőzés. Na és „természetesen” a játékvezető volt a hibás.

Gyakorlott sportvezetőként és edzőként a saját bőrömön tapasztalom, hogy bizony a megyei futballban tevékenykedő játékvezetők egy része nem igazán alkalmas arra, amit csinál, de…..
Fordítva ülünk a lovon, ha azt gondoljuk, ők – mármint a sporik – rosszabbak mint mi.
Mármint edzők, vagy játékosok.
Van az a híres mondás, miszerint a játékvezetői hibák egy idényben kiegyenlítik egymást, de én ezt úgy mondom, hogyha mi játékosok, edzők, sportvezetők egy mérkőzésen csak annyit hibáznánk, mint a sporik, bizony sokkal előrébb járna a magyar foci.
Vagy saját példámra vetítve, ha én, vagy a játékosaim csak annyit hibáznának egy meccsen, mint a bírók, akkor előrébb állnánk a tabellán.
És ez még akkor is így van, ha ezt nehéz és fájdalmas bevallani – saját magunknak.
Na de térjünk vissza Kerepesre, ahol 1-1-es állásnál azért szakadt félbe a mérkőzés, mert a hazaiak főrendezője berohant a pályára, és megfenyegette a játékvezetőket.
A kiváltó okot nem ismerem, még az is előfordulhat, hogy a játékvezető hibázott, de ez sem ad okot senkinek – a főrendezőnek főleg nem – hogy beszaladjon a pályára és fenyegetőzzön.
Ám a cikk témája még csak nem is ez, hanem a hazai edző nyilatkozata.
Pongó I. Péter – akivel korábban egy évet volt szerencsém együtt játszani Kistarcsán, és akiben egy nagyon lelkes, a győzelemért mindent megtevő embert ismertem meg – ugyanis azt mondta, idézem: „A játékvezetők nem nőttek fel a feladathoz, emiatt alakult ki az atrocitás a pályán.”
Na mármost ránéztem a tabellára, és nem megbántva a trénert azt mondom, a főrendező hibáját tetézte ezzel a nyilatkozattal.
A Kerepes ugyanis az idei 19 meccséből egyet sem tudott megnyerni, két döntetlen mellett 17 vereséget számlál az idén. Összesen 2 pontot szerzett a gárda, és ezzel tök utolsó a csapat  a bajnokságban.
Sőt, egy évvel korábban, tehát a tavalyi bajnokságban 22 meccsből is csupán három meccset tudott megnyerni, és három döntetlen mellett 16 alkalommal szenvedett vereséget, és csak azért nem esett ki, mert egyrészről a Fót visszalépet, másrészről az Őrbottyán még ennél is gyengébb teljesítményre volt képes.
A Kerepes az elmúlt két bajnokságban eddig 41 meccset játszott le, amiből 33 alkalommal kikapott, öt döntetlen mellett háromszor nyertek. Utoljára 2012 június 2-án a Galgahévíz ellen.
Idén biztosan kiesnek a másodosztályból, sőt, még az is megtörténhet, hogy egyetlen győzelem nélkül teszik ezt meg.
Ezek után – és tényleg nem megbántva egyetlen kerepesi játékost vagy edzőt sem - talán át kellene értékelni, hogy ki, kik nem nőttek, nőnek fel a feladathoz. Nem másban kell keresni a hibát, és egy ilyen idény után illik csendben maradni.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr745231150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása