HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Az MLSZ már az első, a védelem az utolsó pillanatban mondott csődöt

fehgyu 2013.03.23. 08:06

Nehéz bármit mondani, hiszen az utolsó utáni percben még vezettünk, mégis döntetlen lett a magyar-román meccs. Igaz, nem történt semmi más, csak az, ami már annyiszor: csődöt mondott a védelmünk. Ja, és azt sem szabad elfelejteni, a szurkolók hátat fordítottak az MLSZ-nek, és inkább saját maguknak szerveztek közös szurkolást.

Mit írhatnék a meccsről?
Mert bevallom, annyira nem szeretnék rosszat írni.
Mert igenis ez a csapat megérdemli a dicséretet, mint ahogy megérdemelte volna a győzelmet is.
Csak az a csapatrész mondott csődöt az utolsó percben, amelyikben minden meccsen benne van a hibázás lehetősége. Egészen egyszerűen azért, mert nincs egyetlen, Európa középmezőnyében rendszeresen szereplő védőnk sem.
Tudom, most mondhatnánk, hogy ott van Vanczák a Sionból, de azért gyorsan gondoljuk át, milyen szintet – nem egy-egy alkalommal, hanem folyamatosan - képvisel a Sion Európában.
Már hallom Varga József dicséretét, de ne felejtsük: ő négy hete van a Bundesliga tök utolsó csapatánál.
És elő lehetne venne Juhászt is, de szerintem ezt a felvetést hagyjuk a játékos „lobbistáira”. Juhász az elmúlt egy évben kevesebb mérkőzést játszott, mint a Bozsik programban részt vevő 7 éves gyerekek, pedig nekik egy évben csak három tornájuk van. Nem mellesleg akkor, amikor játszott, ugyanúgy bohózatba illő jeleneteket láthattunk a védelemben, mint tegnap a 93.percben.
Merthogy ahogy két védőnk, Varga és Mészáros összeszaladt, azért a serdülő III-ban is agyvérzést kap az edző.
Pedig, mint mondtam, megérdemelte volna a csapat a győzelmet, és megérdemli a dicséretet is, de be kell látni, egész egyszerűen nincs válogatott szinten – európai szinten – védekezni tudó játékosunk. Nincs négy olyan védőnk, akit bármikor, csukott szemmel be lehet tenni a csapatba.
Persze, az elmúlt napok ünnepélyes felvezetése, esélylatolgatása és fogadkozása után most sokan megint úgy érezhetik, hogy becsapták őket, hogy ezek a fiúk győzelmet, világra szóló diadalt ígértek, és a nagy akarásnak megint nyögés lett a vége.
Számomra is meglepő, de Hrutka János egykori válogatott védő viszont teljesen reálisan és tisztán látja a magyar futball jelenét, így a most azoknak, akik átverve érzik magukat, Hrutka szavait ajánlom, aki elmondta, sajnálja a döntetlent, de be kell látni, így is erőn felül teljesített a csapat.
Mindezt egyébként a Felvonulási téren felállított monumentális kivetítő előtt mondta Hrutka, ahol olyan kevesen lézengtek, hogy kis túlzással egy megyei rangadón többen vannak.
Na jó, ez erős túlzás volt, de az gyorsan kiderült, hogy míg védelmünk csak az utolsó, az MLSZ már az első percben csődöt mondott.
A szurkolók nem hülyék, pontosan látják, mi történik a magyar futballban, milyen összefonódások, érdekek húzódnak egy-egy ügy vagy döntés mögött.
És a szurkolók gyorsan elfordultak az MLSZ-től, és az abszurd ötletétől, hogy a Puskás-stadiontól jó messze szervezzenek közös szurkolást. A meccset megelőző napokban mindenhol azt olvastam, igyekezzenek a szurkolók regisztrálni, mert egy regisztrációval csak két ember mehet be a Magna Cum Laude koncertjével felvezetett közös meccsnézésre.
Hát, nagyon gyorsan kiderült, hogy lasszóval is nehezen lehetne fogni embereket, akik az MLSZ rendezvényre mentek. A Magna koncertét bántóan kevesen, legfeljebb ötszázan tombolták végig, és a kezdő sípszóra is legfeljebb 1500 -2000 ember jött összejött.
Nem úgy a szurkolók szervezésében rendezett közös meccsnézésre – amelyet olyan helyre szerveztek, ahova kellett.
A Puskás-stadion mellé.
Erre az MLSZ-nek is lett volna lehetősége, hiszen ezt a közös szurkolást ők találták ki, de mint annyiszor, most is kiderült, hogy a szövetség döntéshozó – már bocsánat – „fostak” hozni egy ésszerű döntést. Inkább elvitték a Felvonulási térre a kivetítőjüket, csakhogy ne kelljen a szurkolókat közel engedni a stadionhoz, mert abból még baj is lehet.
Az MLSZ nem bízott meg a saját szurkolóiban.
Hát nem lett balhé, sőt.
A Stadion szálló előtt, és a környéken olyan hangulat uralkodott, amilyennek lennie kell egy ilyen fontos meccsen.
Talán tízezernél is több szurkoló – fradista, újpesti, kispesti, angyalföldi – közösen, egyetlen atrocitás és rendbontás nélkül drukkolt a csapatnak - na persze, elég elítélendő módon azért néhány gyalázkodó ritmus is elhangzott, sajnos -, és teremtett csodálatos hangulatot.
az utolsó utáni percig.
Mert mint mondtam, az MLSZ már az első, a védelem az utolsó pillanatban mondott csődöt.

Fehér György    
    

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr465163618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jung 2013.03.23. 08:34:19

Tuti nem volt balhé? Én jobbik által odaszervezett nyilas kopaszokról, sörösüvegekkel dobált rendőrökről és könnygázas oszlatásról olvastam, nem tudom mi az igazság.

csárli hárper 2013.03.29. 22:36:49

muhaha, nem volt balhé...fradista vert újpestit, újpesti fradistát, majd diósgyőrit, a kispestiek csak úgy akit értek, no meg megdobálták a rendőröket is, csak úgy balhé mentesen, összefogásilag.
süti beállítások módosítása