HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Hajrá, Fiúk!

fehgyu 2013.03.22. 10:23

Sokan ítélnek el azért, mert általában negatív hangvételű cikkeket írok. Persze azok ítélnek el, akiket ezek a cikkek negatívan érintenek. Próbálok reálisan fogalmazni, na és elmondani olyan dolgokat, amelyet sokan inkább elhallgatnának. És lehet, hogy nem mindig van igazam.
Na de most itt az idő a lelkesítő „beszédnek”.
A magyar fiúk ma este a románok ellen lépnek pályára.
Fontos meccs következik.
Fontos, mert ha tovább szeretnénk álmodni a világbajnoki szereplésről ezt a meccset meg kell nyerni.
Fontos, mert a románok ellen több mint 30 éve nem nyertünk meccset, így épp itt az ideje egy győzelemnek.
Fontos, mert napjainkra a futball lassan újra olyan helyzetbe kerül, mint volt az 50-es, 60-as években.
Akkor, amikor az emberek egyetlen szórakozása, örömforrása volt.
Igaz, akkor nagyjából 8 órát robotoltak az emberek és szocializmusnak hívták az államformát, míg napjainkban 10, de inkább 12 órát dolgozunk – van aki minimál (éh) bérért -, míg államformánk köztársaság – a nevében legalábbis.
Na de félre a politikával, a lényeg az, hogy a fiúk ma fontos meccset játszanak.
Olyan meccset, amely telt házat vonzana, ha nem jött volna az a fránya FIFA, és nem záratta volna be a Puskás-stadion azért a mindenki által emlegetett zsidózásért. Így hát üres lelátók elé futnak ki majd a srácok, de lelkükben ott kell hogy legyen az érzés: egy egész ország, egy egész nemzet szorít nekik.
Mert hogy egy hatalmas közhelynél maradva holnap akkor sem lesz olcsóbb a kenyér, ha legyőzzük a románok, de mégis, milyen szép nap lesz a holnapi, ha ma a srácok diadalt aratnak.
Mert igenis szerethető ez a nemzeti tizenegy – és akkor is ezt mondom, hogyha több alkalommal én is kifejtettem a negatív véleményem.
Mert igenis fontos, hogy a magyar csapat nyerjen a románok ellen, mert akkor ha nem is kézzel fogható közelségbe – azért ne feledjük, megyünk még Törökországba, Romániába és játszunk még a hollandok ellen is – de mindenképpen egy lépéssel közelebb kerülünk a csoport második helyéhez.
Éppen ezért kérem most a fiúkat: adjanak bele apait-anyait.
Szerezzenek legalább egy estére földön túli boldogságot az embereknek, akik egy győzelem után képesek minden bánatukat elfelejteni.
És ezért mondom, illetve írom csupa nagybetűvel:
HAJRÁ, FIÚK!

Fehér György

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr475162197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása