HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Töketlenkedik az MLSZ

fehgyu 2013.03.20. 20:21

Mindenkit a közelgő magyar-román meccs foglalkoztat, és így mindenki elsiklik az MLSZ legújabb töketlenkedésén.  Ami Vácon folyik, az jól mutatja a magyar futballban uralkodó állapotokat, és ehhez az MLSZ is hozzáteszi a magáét. Most éppen azzal, hogy még mindig nem vallja be: Héger József nem más, mint egy a sok szerencselovag közül.

A váci játékosok – akiknek amatőr szerződésük van, így lényegében semmire nem kötelezhetőek, igaz, hivatalosan fizetést sem kapnak – szinte tűkön ültek hétfőn.
Ezen a napon ugyanis az MLSZ-ben döntöttek a Vác sorsáról.
Arról a csapatról, mely lényegében nem is létezik, melyet Berki Krisztián és Héger József lényegében kisemmizett, eltüntetve egy angol befektető pénzét, sőt, eltüntetve majd száz millió forint TAO-s pályázati pénzt. Igaz, Héger József nem oly rég azt mondta, bárki számára betekintést enged az elszámolásba – persze azért ne lepődjön meg senki azon, hogy ezt eddig nem tette meg.
Pedig a csapat egy ideig jól teljesített, a tavaszi rajtot a hatodik helyről kezdte – volna.
Ám a játékosoknak elegük lett Héger Józseftől, aki csak kivett a klub kasszájából, betenni hónapok óta egyetlen fillért sem tett be.
A Videoton elleni Ligakupa meccsre így nem álltak ki a váci fiúk – igaz, nem is tudtak volna, hiszen Héger József, mint állítólagos tulajdonos, még felszerelést sem vitt nekik, amiben játszhattak volna.
A két Ligakupa meccset két elmaradt bajnoki követte, ráadásul Héger Józsefnek, ha lenne is olyan játékosa, amelyik pályára lépne, az sem tudna.
Merthogy a magát váci tulajnak valló Hégernek stadionhasználati engedélye sincs.
Sőt, kötelezően előírt utánpótlás csapata sincs.
Az MLSZ mégsem tesz semmit.
Pontosabban hétfőn tárgyalták az esetet – de a döntéshozóknak nem volt egyértelmű az, ami mindenki számára egyértelmű.
Hogy Vácon - egy időre legalábbis - meghalt a foci.
Mint korábban az egyik játékos ezen az oldalon elmondta – ők játszani akarnak.
De nem Vácon – pontosabban nem Héger József csapatában.
Ezért várták annyira hétfőt.
Mert egy mindenki számára ésszerű döntéssel még lett volna esélyük arra, hogy szabadon igazolható játékosként kapnak valahol lehetőséget.
Mert arra gondoltak, hogy az MLSZ meghozza az egyetlen értelmes döntést, és megvonja a liszenszet Héger Józseftől.
De az MLSZ ezt nem tette meg.
Persze, ha megtette volna, lényegében beismerte volna saját hibáját, hiszen tőlünk nyugatra elképzelhetetlen lett volna, hogy egy olyan szerencselovag, mint Héger – aki egyébként korábban már két NBII-es csapat, a Dunaújváros és a Kaposvölgye kasszájában is „nagytakarítást végzett” – bármilyen szerepet vállalhatott volna a futballban.
Főleg nem úgy, hogy az a Berki Krisztián volt a társa, aki ellen még most is nyomozás folyik a Ferencvárostól eltűnt milliók miatt.
Ám az MLSZ a liszensz-megvonás helyett újabb haladékot adott Hégernek.
Nem tudni miért, de a szerencselovagnak újabb öt nap lehetőséget adtak arra, hogy valamiképp rendezze a dolgait.
Hogy mondjuk, ez miként lenne lehetséges, azt senki nem tudja.
Persze, én inkább arra gondolok, hogy az MLSZ inkább töketlenkedik, inkább nem hozza meg a mindenki által egyértelmű döntést, és arra vár, hogy a sors majd elrendezi azt, amit előbb a liszenszadó testület, később pedig a Fegyelmi Bizottság elcseszett.
Merthogy ha a Vác a következő NBII-es meccsre sem áll ki, akkor nincs más hátra, ki kell zárni a csapatot.
És akkor nem kell kellemetlen helyzetbe kerülni azzal, hogy megvonják a liszenszet a klubtól.
És nem kell kellemetlen helyzetbe kerülni Héger József előtt, akinek valamilyen oknál fogva óriási „csókja” van a szövetségben.
Az MLSZ döntéshozói képtelenek meghozni egy teljesen egyértelmű döntést, közben pedig tizenegynéhány játékossal játszadoznak. Akik joggal gondolják úgy, hogy fél év ígérgetés, és átverés után legalább az MLSZ-től kapnak egy kis segítséget.
De nem kapnak.
Legalábbis egyelőre.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr455157125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása