HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Bohózat a magyar futballban

fehgyu 2013.03.09. 18:30

Folytatódik a váci bohózat. Héger József ugyanis összeverbuvált valahonnan több mint 18 olyan játékost, aki hajlandó lett volna váci színekben játszani, de az MLSZ nem engedte ezt nekik. Közben Héger tovább fenyegeti „korábbi” játékosait, akik mindeközben minden nap edzenek – Vácon.
Az nem újdonság, hogy a Dunakanyar-Vác játékosai és edzői kijelentették addig nem lépnek pályára, amíg Héger Józsefnek köze van a klubhoz. Az viszont már igen, hogy a „tulajdonos” gyorsan talált új edzőt és új játékosokat, akik kedd óta készülnek a Szeged elleni bajnoki mérkőzésre. Hogy hol, azt homály fedi, hiszen a tulajdonosnak nincs stadionhasználati engedélye. Vác város alpolgármestere ugyanis a közelmúltban egy sajtótájékoztatón elmondta, az önkormányzat visszavonta a Dunakanyar-Vác Labdarúgó Kft. engedélyét a stadion használatára, és addig nem is adja vissza, ameddig Héger József el nem tűnik a színről.
Ennek ellenére a rangado.hu csütörtökön még arról számolt be, hogy a váciak biztosan elutaznak szombaton Szegedre.
Nos, ebből nem lett semmi, hiszen a szövetségben a septiben összeállított amatőr szerződéseket szabálytalannak minősítették, ezért nem adták ki az új emberek játékengedélyét.
Ha ehhez hozzávesszük, hogy bár Héger a jövő heti, Balmazújváros elleni hazai mérkőzést a Vác a BVSC-stadionban rendezné, a szövetség ebbe sem ment bele.
Mindeközben a Vác „eredeti” labdarúgói továbbra is edzenek – Vácon. Azt is homály fedi, hogy a játékosok és az edzők hogyan jutnak be a stadionba, de ez is a váci vicctörténet egyik nevetséges fejezete.
- Minden nap rendes edzésünk van, természetesen a stadionban – mondta az egyik játékos. – Igaz, nem tudjuk mi lesz velünk, csak az biztos, hogy Héger József naponta perrel fenyeget minket. Azt találjuk a legérdekesebbnek, hogy arra hivatkozik, hogy mivel amatőr szerződésünk van, amiben ráadásul semmilyen költségtérítés nincs feltüntetve, ezért nem is tartozik nekünk, ám szerinte kötelezettségünk van.
Ehhez én halkan azt tenném hozzá, hogy ha Vácon amatőr játékosok futballoznak, akkor ők semmiben nem különböznek a BLSZ bármelyik osztályában szereplő futballistáktól.
Azaz vagy ráérnek a meccs időpontjában, vagy épp más elfoglaltságuk van. (Családi ebéd, rokonlátogatás, iskolai, munkahelyi elfoglaltság, stb.). Azaz nem lehet őket felelősségre vonni azért, ha épp nem érkeznek meg a mérkőzésre. Sőt, akkor sem, ha egy ilyen játékos azt mondja, most egy-két hónapig nem ér rá focizni.
- Természetesen szeretnénk továbbra is futballozni, de addig biztos nem lépünk pályára, amíg Héger itt van. Aztán, ha esetleg a szövetség visszavonja a klub liszenszét, szabadon igazolható játékosokká vállunk, azaz bárki leigazolhat majd minket.
A játékos azt is elmondta, az is előfordulhat, hogy ebben az esetben is maradnak Vácon, és a következő bajnokságban újra együtt játszanak majd – hogy melyik osztályban, az még kérdéses, hiszen több variáció is hallható.
A pletyka szerint az is előfordulhat, hogy az immár biztos kiesőnek tekinthető Eger teszi át a székhelyét Vácra, így NBII-es csapat lehet jövőre is a városban, de a Nógrád megyei I. osztályban vezető pozíciót betöltő Berekenye esetleges NBIII-as indulási jogának megvásárlásáról is hallani.
Akár hogy is lesz, hiába beszélnek a magyar futball megújulásáról ami Vácon (vagy Egerben, vagy épp Pécsen, ahol a Fegyelmi Bizottság előbb úgy döntött, hogy a klub szerződésszegést követett el a csapatot a kiesés szélére vezető Supka Attilával szemben, most úgy döntöttek, mégsem volt szerződésszegés) történik, az pontosan tükrözi, hol is tart pontosan a sportág hazánkban.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr335125001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása