HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Központilag zsidózunk - csak másképp

fehgyu 2013.01.17. 12:15

Lehet, hogy most sokan nem fognak szeretni, de nagyon furcsa mondatokat hallottam tegnap Csányi MLSZ elnök szájából. Furcsa párhuzamot vonok most, de ha belegondolunk, lehet, hogy sokan arra a következtetésre jutnak majd, mint én. (Persze lesznek olyanok is, akik nem)
Szóval miközben óriási felháborodást váltott ki itthon, hogy a FIFA bezáratta a Puskás-stadiont a magyar-román meccsre amiatt a bizonyos „zsidózás” miatt, aközben Csányi Sándor azt mondta tegnap, az a klub kap majd több tévés pénzt a nagy közösből, melyben több magyar játékos játszik.
Félre értés ne essék, én is azt mondom, hogy a tehetséges fiatal magyar játékosoknak több, sokkal több lehetőséget kell adni, de egyrészről ezt mesterségesen szabályozni nem hiszem, hogy lehet, másrészről ez pont ugyan olyan kirekesztés, megkülönböztetés, mint a „zsidózás”.
Ha erősen fogalmaznék, ha ez bevezetésre kerül, akkor immár központilag zsidózunk- csak másképp.
Mielőtt bárki kővel dobálna: nem a magyar fiatalok ellen vagyok, sőt.
Én is azt szeretném látni, ha a magyar klubokban minél több saját nevelésű fiatal játszik, csak úgy néz ki, hogy ez az egész utánpótlás-képzés nagyon rossz cipőben jár. Most már minden sarkon találni egy akadémiát, de még egyetlen épkézláb játékos nem került ki ezekből az intézményekből.
És itt most olyan játékosra gondolok, aki számottevő külföldi csapat vezetőiből is érdeklődést vált ki.
Mégis, ezek a fiatalok el vannak egy kicsit tévedve: csak ezen a télen eddig öt klubvezető szájából hallottam, hogy azért igazolnak külföldi játékost, mert olcsóbb, mint a magukat sztárnak képzelő magyar fiatalok.
Na mármost, ha itt központilag azt mondjuk, hogy az a klub kap több pénzt, amelyikben több a helyi fiatal, akkor ettől még jobban elvesztik majd ezek a fiatalok a realitás érzéküket. Hiszen ha egy klub több pénzt akar majd, akkor magyar játékossal, fiatal magyar játékossal kell játszani, ezzel pedig mesterségesen felverjük ezen játékosok árát, sőt, fizetési igényüket is. Persze csak kicsiny hazánkban, mert külföldön senkit nem érdekelnek – vagy legalábbis nem sok mindenkit – ezek a játékosok.
Na, és ha most központilag azt mondjuk, hogy az a klub kap több pénzt, amelyikben több a helyi fiatal, akkor lényegében megzsaroljuk a klubokat, és kirekesztjük a külföldieket.
Hátrányos megkülönböztetésben részesítjük azokat a csapatokat, ahol több külföldi van, mint fiatal magyar.
De ami a legfontosabb: hátrányos megkülönböztetésben részesítjük, kirekesztjük a  külföldi játékosokat a magyarokkal szemben.
Lényegében központilag zsidózunk….csak másképp.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr845023385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása