HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Az elvesztett becsület

fehgyu 2013.01.15. 22:06

Kissé megkésve, de természetesen nem mehetek el szó nélkül a Vasas edzőváltása mellett.
És bevallom, most nem is vagyok könnyű helyzetben.
A Vasas ügyvezetőjét, Varga Endrét – és családját - ugyanis több mint tíz éve ismerem, még abban a megtiszteltetésben is volt részem, hogy meghívott az esküvőjére.
Endre az elmúlt több mint egy évtizedet Németországban töltötte, másod és harmadosztályú csapatokban töltött be vezető szerepet. Irhovenben, ha jól emlékszem, még csapatkapitány is volt, tehát a németek is elismerték.
Sőt, az üzleti életben is megtalálta számítását, többek között Matthias Sammerrel is jó viszonyt ápol. Az egyik német sportszermárka kizárólagos magyarországi forgalmazója, egy német menedzseriroda magyarországi megfigyelője, kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkezik.
Bevallom, hittem, hogy azzal, hogy ő lett a Vasas ügyvezetője, korrektség költözött a Fáy utcában. Németországban ugyanis a német precizitás is ráragadt, személyes tapasztalat, hogy amit ő mond, az úgy is lesz.
De nem lennék korrekt, ha nem írnám most le a véleményemet. (remélem, sőt tudom, hogy kapcsolatunk ettől még olyan marad, mint eddig.)
Decemberben a sportnapilapban lenyilatkozta, sőt, a Didi Sport élő adásában megismételte: Szapor Gábor marad a csapat edzője. Sőt, azt is elmondta, hogy abban az esetben, ha a gárda feljut az első osztályba, automatikusan Szapor lesz a tréner az NBI-ben is.
Mert ez nála becsületbeli ügy.
Aztán tegnap bejelentették, Szapor mehet, amerre lát, és jön a teljesen ismeretlen Dirk Berger.
Az a német tréner, aki legalább 100 meccsen irányított már csapatot – a német negyedik ligában.
De nem is az a lényeg, hogy honnan jön a tréner.
Sajnos, azt kell, hogy mondjam, Varga Endre szavait ezentúl senki nem fogja elhinni.
Még akkor sem, ha mint elmondta, a csapat német tulajdonosának egyszemélyes döntése volt az edzőváltás.
Mert ez itt senkit nem érdekel.
Itt van egy ügyvezető, aki ország-világ előtt lényegében a becsület szavát adta arra, hogy Szapor lesz a bajnokság végéig az edző.
Aztán egy hónap múlva kirúgta.
Varga Endrének a végsőkig ki kellett volna állnia a trénerért a tulaj előtt.
A végsőkig kellett volna védenie Szaport.
És a saját becsületét.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr945020636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása