HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Már az év elején hülyének néznek

fehgyu 2013.01.05. 17:54

Mindig tudtam, hogy a magyar labdarúgás egyik legizgalmasabb időszaka az, amikor egyáltalán nincsenek meccsek. Amikor nem a labdarúgókra, hanem a klubvezetőkre figyelünk.
Itt van mindjárt Potoczki Tamás.
Nevezet úriember a Szigetszentmiklósi TK ügyvezetője az ősszel már azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy polgári perrel fenyegette meg a játékvezetőt egészen egyszerűen azért, mert nem tetszett neki és a csapat edzőjének, Várhidi Péternek a spori néhány ítélete, vagy mondjuk hibája.
Persze a nevetséges felvetésből nem lett semmi, de Potoczki úr gondoskodott arról, hogy mindenki, aki egy kicsit is odafigyel a magyar futball történéseire, az most Szigetszentmiklósra vesse szemeit.
Az ügyvezető ugyanis az edzői stábba leigazolta Aczél Zoltánt. Azt az Aczél Zoltánt, aki a fogadási csalások egyik fő gyanúsítottja, aki ahány csapatnál szerpete vállalt, annyi csapatnál adtak el meccseket.  Ráadásul Potoczki csütörtökön még kategorikusan tagadta, hogy Aczél bekapcsolódott volna a szigetszentmiklósi munkába, sőt még azt is, hogy Aczél kint járt a pályán – miközben az NS fotósa már képeket csinált az edzőről munka közben, sőt, maga a tréner is nyilatkozott a sportnapilapnak – a szigetszentmiklósi pályán.
Tehát már ez az egész úgy indult, hogy hánynom kell tőle, sőt, az egész történettől hánynom kell.
Hánynom, mert hülyének néznek.
Egyrészről nézzük „szegény” Aczél Zoltán esetét, aki úgy adja elő ezt az egész történetet, mintha ő lenne a szenvedő fél, akit az MLSZ és a rendőrség meghurcolt, megszégyenített. Hozzáteszem, nem tudom, hogy Aczél bűnös-e vagy sem, csak a tényeket tudom.
És tény: amelyik csapat kispadján Aczél ott ült, az a csapat – mindegyik csapat – meccseket adott el. Kezdve a REAC-től, Siófokon át a Haladásig.
Legalábbis a gyanú szerint.
Ráadásul ebben a fogadási csalásokban két olyan játékos – Sütő László és Horváth Gábor – játszotta a főszerepet, amely két játékost Aczél, mint hűséges fegyverhordozót, mindenhova cipelt magával. Szombathelyre mondjuk nem, mert ott a vezetők nem mentek bele a játékosok szerződtetésébe, de tény, hogy alig pár nappal Aczél Haladáshoz való kerülése után már azt mondta a vezetőknek: a szombathelyi csapat elképzelhetetlen Sütő játéka nélkül.
Már leírtam százszor, Aczél minden képen megbukott, mint edző.
Ha tényleg benne volt a fogadási csalásokban, akkor azért.
Ha nem, akkor meg azért, mert kb 4 évig minden csapatánál eladták a meccseket a játékosai, de ő ezt nem vett észre.
Persze, a magánvéleményem az, hogy ez lehetetlen. A magánvéleményem az, hogy Aczél sáros, a védekezése pedig nevetséges.  Az edző szerint a két játékos akarta bemocskolni, ezért vallottak ellene.
Valaki mondja már meg nekem, vajon elképzelhető, hogy két olyan játékos, akit Aczél minden csapatánál szerződéshez, ezzel együtt pedig fizetéshez juttatott, bosszúból az edző ellen vall.
Ugye hogy nem!
És az bárki szerint elképzelhető, hogy Sütő és Horváth, akik kihallgatásuk előtt bizonyíthatóan már majd egy éve nem beszéltek egymással, egymástól függetlenül két nap különbséggel ugyan azt vallja: hogy egykori edzőjük is benne volt a csalásokban.
Ugye, hogy ez is elképzelhetetlen.
Ehhez legalább az kellett, hogy egy évvel korábban megbeszéljék: ha lebuknak, bemocskolják Aczélt is.
Büdös ez az Aczél úgy, ez nem vitás.
Azért arra is nagyon kíváncsi vagyok, mit szól ehhez az MLSZ, amely szervezett nem oly rég még pontokat vont le attól a Putnoktól, amelyik szerződtette azt a Szabó Ádámot, aki szintén gyanúsítottja a fogadási csalásoknak. Ráadásul Szabó Ádám nem is akkor nagy hal, mint Aczél. Az MLSZ szerint eljárás alatt álló személy nem vehet részt a versenyrendszerben, kérdés, attól, hogy a meccsek alatt Aczél nem ül majd ott a szigetszentmiklósi kispadon, attól még benne van-e ebben a bizonyos versenyrendszerben azzal, hogy tevékenyen részt vesz a játékosok és a csapat felkészülésében.
Szerintem igen, de ez az én véleményem.
Azért is hánynom kell, mert Potoczki klubvezető már az év első napjaiban hülyének néz. Azt mondja, hogy Aczél ingyen, társadalmi munkában végzi nap, mint nap a feladatát, csak a költségeit térítik.
Na ez az, amit tényleg senki nem hisz el, és ez az, amiért nem csak engem, hanem mindenkit hülyének néz a szigetszentmiklósi klubvezető.
Ráadásul Potoczki úr azt mondta, akár az ördöggel is cimborálna azért, hogy csapata jövőre is NBII-es legyen, és ezt barokkos túlzással úgy is lehet érteni: Aczél azért ment Szigetszentmiklóshoz, hogy most nem eladja, hanem megvegye a meccseket.
Na jó, ez tényleg túlzással, amellett viszont kitartok, hogy Aczélt nem lett volna szabad odavenni a csapathoz. Lehet, hogy felkészült szakember, de van ilyen még egy pár az országban. Ráadásul százszor elmondtam, televízióban lenyilatkoztam: egyetlen olyan embert sem szabad még csak a pálya közelébe sem engedni, aki valamilyen szinten belekeveredett ebbe a szarba.
Én még a meccsnézést is megtiltanám nekik, ha lehetne.

Fehér György

Utóélet:
Alig lettem kész a cikkel, már "robbant is a bomba". Aczél felmondott.
Két nap után.
A hivatalos indoklás szerint nem tetszett neki, hogy szerződtetése miatt támadják az SZTK-t.
Mondjuk nem tudom mire számított.
Úgy érzem, Aczél még mindig nem látja, mindig nem érzi: azzal, hogy belekeveredett a csalásokba, lényegében elásta magát.
nem tudom, mire számított, mint ahogy azt sem értem, mire számított Potoczki klubvezető. Talán arra, hogy ők lesznek a pozitív példa a magyar labdarúgásban? Mintha nem is ebben az országban élnének: az emberek hánynak a bundabotránytól, hánynak azoktól, akik belekeveredtek, és hánynak azoktól is, akik ezek után alkalmazni próbálnak ilyen embereket.
Persze, ha rosszindulatú lennék, azt mondanám, ez az egész semmi másról nem szólt, minthogy egy kis reklámot csináljanak a szigetszentmiklósi csapatnak, és ez az egész semmi más nem volt, mint Potoczki úr nagyszerű marketing tevékenysége.
Merthogy ugye tudjuk, hogy a negatív reklám is reklám.
Sőt!
Arra figyelnek csak igazán oda.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr405000006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása