HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Sajnálom Dzsudzsák Balázst

fehgyu 2013.01.02. 16:31

„Sajnálom” Dzsudzsák Balázst.
Iszonyú élete lehet Moszkvában.
Szegény.
Dzsudzsák Balázs meg is unta Moszkvát.
Azt a város, amelyért nem rég még odavolt, amely nyüzsgő forgatagával lenyűgözte, ma már nyűg számára.
Nyűg számára reggel fél hétkor felkelni, hogy odaérjen a 10 órás edzésre, mert olyan nagy dugó van.
Jaj de nagyon sajnálom Dzsudzsák Balázst.
Biztosan azt a temérdek pénzt is nyűg számára elkölteni, amiért feladta azt a lehetőséget, hogy igazán nagy labdarúgó legyen. Dollárkötegekért cserébe  Dagesztánba igazolt, és bár a Dinamoba kerülése szakmailag előre lépés volt – de csak az Anzsihoz mérten.
Ha mondjuk a PSV-től került volna a Dinamóba, nem sokan mondták volna azt, hogy előrébb lépett. Kivéve persze azokat, akik az Anzsiba kerülésekor előálltak azzal a tézissel, hogy milyen jó az orosz bajnokság, és Balázs milyen sokat fejlődhet majd ott. Érdekes, ezek az emberek ma már azt mondják, szakmailag jó nagy baromság volt az oroszokhoz igazolni, mert a mi Balázsunk az elmúlt egy évben talán egyetlen meccset sem játszott végig.
Érdekesség egyébként, hogy Dzsudzsák most vágyódik el Moszkvából, hiszen az elmúlt három hónapban, úgy ahogy beindult a szekér. Négy gól és hét gólpassz nem rossz mutató – főleg nem az előtte lévő háromnegyed év teljesítményét figyelve.
Na de hova is mehetne Dszudzsák?
A mai NS-ben Spanyolországot jelöli meg – és technikai tudását nézve valóban oda való lenne.
A különbség csak az, hogy amíg a PSV-től talán a Madrid és a Barcelona kivételével szinte bármelyik csapatba mehetett volna, míg most inkább csak egy középmezőnyhöz tartozó gárda jöhet szóba. Vagy inkább a kiesésé elől menekülő.
Felmerült még Portugália, de valljuk be őszintén, a portugál klubfutballra annyira figyelnek oda Európában mint a belgára.
Nem nagyon.
Az NS felveti egy belga csapatba való igazolás lehetőségét is – szerencsére ők is gyorsan elvetették ezt az ötletet.  Belgium még Moszkvához képest is visszalépés lenne.
Szerintem Törökország is, merthogy a török liga is szóba került.
Talán már Balázs is tudja: jó nagy baromság volt Oroszországba szerződni.
Nyilván nem anyagilag, hiszen a zsebét jól teletömte, de ezen kívül nem sok haszna volt ennek az orosz kalandnak. Ráadásul nem felejtsük el: Balázsnak még évekig szóló szerződése van, így ha nem jelentkezik olyan klub, amelyik kifizeti Balázs vételárát, akkor még jó néhány hónapig kell a magyar játékosnak hajnali fél hétkor (jaj de sajnálom) kelnie, hogy időben odaérjen az edzésre. És azt se felejtsük el, Dzsudzsákért a Dinamo egy évvel ezelőtt 19 millió eurót fizetett, és szerintem Moszkvában nem úgy gondolják, hogy most fillérekért elengedik a szélsőt.
Hát mondjon már nekem valaki egyetlen európai csapatot – olyat, amelyre oda is figyelnek – amelyik hajlandó lenne Dzsudzsákért legalább ennyi pénzt kifizetni.
Egy spanyol közép, vagy mondjuk kiesés elől menekülő csapat biztosan nem.
Sőt, talán egyetlen egy gárda sem.
Bevallom, nagyon sajnálom Dzsudzsák Balázst.
Sajnálom, mert Dagesztánba igazolása előtt senki nem volt, aki szólt volna neki, hogy a pénz nem minden – vagy ha szólt, akkor Dzsudzsák nem hallhatott rá.
Sajnálom, mert neki nem volt annyi esze, hogy ezt magától felfogja.
Sajnálom, mert sok-sok dollárért ugyan, de eltékozolta, eladta tehetségét.
Sajnálom, mert talán már ő is belátja, sőt, talán már be is vallja, hogy óriási hiba volt Oroszországba szerződnie.
Sajnálom, mert most senki nem kopogtatja meg a fejét, hogy tudja, hol a helye.
Sajnálom, mert egy ilyen kaland után azt gondolja, hogy bármelyik, Európában számot tevő csapat belenyúl majd a pénztárcába, hogy érte euró milliókat kifizessen.
Sajnálom Dzsudzsák Balázst……

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr384992394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása