HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Nem az a kérdés, kell-e stadion Felcsútra, hanem hogy ki a f...sz fog oda járni?

fehgyu 2012.12.18. 12:54

Eldőlt, nem lesz népszavazás arról, kell-e állami pénzből futballstadiont építeni a pusztába – azaz Felcsútra. Még novemberben Mesterházy Attila szocialista pártelnök által nyújtott be népszavazási kérdés úgy szólt: „Egyetért-e Ön azzal, hogy 2014. december 31-ig állami finanszírozással Felcsúton labdarúgó-stadion ne épüljön?"
Az OVB azért utasította el a népszavazási kezdeményezést, mert álláspontja szerint az nem tartozik az Országgyűlés hatáskörébe. Az elutasítást november közepén a tíztagú bizottság hat tagja szavazta meg.
Nos kérem, már maga a népszavazás gondolata is elvetélt ötlet volt, hiszen I. Viktort az sem érdekelte volna, ha válasz igen. A stadion így is-úgy is felépül, csak hozzá kellett volna dobni az árához egy népszavazás potom1-2 milliárdos költségét.
Ráadásul a kérdésre mindenki, még Viktor barátai is tudják a választ: szart se kell Felcsútra stadion, sőt NBI-es csapat sem kell – márpedig a helyzet most úgy néz ki, hogy az egyik legnagyobb magyar futballista nevét kibérlő felcsútiaknak jövőre első osztályú csapatuk lesz.
Igaz, már az is érdekes volt, hogyan lehet esélye Puskás Akadémiának az NBI-be jutnia, hiszen a bajnokságok átszervezése miatt tartalékcsapat nem juthat az NBI-be, sőt, az év végén automatikusan kiesik az NBII-ből. A Puskás Akadémia nem oly rég pedig még a Vidi tarcsi volt, de egy huszárlépéssel önálló klubbá vált.
Önálló klubbá, ahol a Videoton vezetőségének beleegyezése nélkül azért nem történhet semmi. Így nagyon úgy néz ki, jövőre két Videoton is lesz a bajnokságban, csak az egyiket másképp hívják majd.
Igaz, így két helyre kell majd tolni az állami pénzt, két helyre kell kötelezni majd a szponzorokat, de mint látjuk, ez most sem akadály.
Szóval a nagy kérdés nem az, hogy kell-e stadion Felcsútra, hanem hogy ki a f…sz fog oda kijárni? (Már bocsánat a kifejezéséért)
Persze I. Viktor és a sleppje, meg néhány falusi futballkedvelőn kívül.
Senki.
(Csak halkan jegyzem meg, az előző Orbán kormány alatt is olyan jó érzékkel választották ki, hova is kerüljön sok-sok milliárd egy futballstadion formájában, hogy például Dunaújvárosban mostanság 200 néző előtt játszanak NBIII-as derbiket)
Felcsúton játszhat bárki is a csapatban, szerepelhet bármelyik osztályban is, üresen fog kongani a sok-sok állami millióból megépülő stadion.
Sőt, megkockáztatom, ha egy felcsúti csapat elindulna a megyei bajnokságban, annak meccsein többen lennének, mint egy gyökételen, Puskás Akadémia néven futó NBI-es csapat meccsein.
Mert az emberek nem hülyék, pontosan tudják, hogy ennek a csapatnak már semmi köze nincs Felcsúthoz – sokkal inkább egy magamutogatás része.
És mindenki elhiheti, ebben semmilyen politikai felhang nincs. Mindenki pontosan tudja, hogy egy kis királyság épül az országon belül, és ennek egy része a Puskás nevét viselő labdarúgó akadémia, amelyben egyetlen felcsúti sem játszik.
És hiába vezeti ez a csapat veretlenül az NBII-es bajnokságot, egyetlen hazai meccsén sem volt ötszáznál több ember a lelátón – és akkor még nagyon pozitív voltam.
Sokszor elmondtam már: örök igazság, hogy a futball a szurkolókért, az emberek szórakoztatásáért van, ebben az esetben viszont ez nem igaz.
Ez a felcsúti csapat kis túlzással egy ember szórakoztatásáért van.
Na jó, nyilván ez tényleg túlzás, de valljuk be őszintén, a szülőkön, az akadémián dolgozókon és néhány futball-fanatikus mellett tényleg senkit nem érdekel ez a csapat.
És ez akkor sem fog változni, ha a gárda az NBI-ben szerepel majd.
És akkor sem, ha ott mondjuk a dobogóért küzd majd.
A magyar futball történelmében nem kell messzire menni, hogy erre példát találjunk.
Ott van mondjuk a Gázszer esete, amely gárda nem is oly messze Felcsúttól  
tényleg nagy dolgot vitt véghez: a megye I-ből jutott az NBI-be.
Nem csak úgy „megcsinálták a zöld asztal mellett” a klubot, hanem végigjárták a ranglétrát.
És nem állami pénzből.
De a zsé elfogyott, a csapat a bajnokság közben szűnt meg. Pedig az első helyen állt, csak hát senkit nem érdekelt.
Most sokan azt gondolhatják: jó-jó, de Felcsúton sosem fogy majd el a pénz.
De mi lesz akkor, ha egyszer csak nem a Fidesz nyeri majd a választást?
Akkor hogyan folyik majd az állami pénz a kirakat csapatba?
Elmondom: sehogy.
De mondhatunk a Gázszernél keményebb példát is.
Tudják ki épített utoljára futballstadiont a pusztába?
Stadler József – igaz, ő ezt a sajátjából, vagy nagyjából a sajátjából tette.
És tudják, hol van most Stadler József?

Fehér György

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr84971453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

esef 2012.12.18. 15:26:43

pedig mekkora nézőcsalogató lenne egy Felcsút-Eger derbi :D:D:D

ubu1 2013.02.05. 16:27:24

"És tudják, hol van most Stadler József?"
Reméljük, ovi hamarosan személyesen is üdvözölheti - és nem kell a rácson átnyúlnia.
süti beállítások módosítása