HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

Éhes kis száj, avagy milyen egy pofátlan menedzser

fehgyu 2012.12.07. 09:43

Olyan pofátlan dolgot, olyan pofátlan embert, mint Kiss József menedzsert még az életemben nem láttam.
Nevezett (ember) Supka Attila menedzsere, és eddig azt sem tudtuk, hogy létezik.
Nyilvánvalóan azért tűnt fel a színen, mert Supkát úgy kirúgták Pécsről, hogy lába sem érte a földet, és így kevesebb pénz áll a házhoz.
Úgy látszik, Kiss József nem ebben az országban él, ellenkező esetben látta volna, hogy Supka „mester” csak azért nem vezette kieső helyre a több tíz millió forintból megerősített pécsi gárdát, mert eddig idén a Siófokot és az Egert nem lehet alulmúlni.
Supka ezért nem pénzt érdemelne, de keményebb helyen még bujdosnia is kellene a szurkolók elől.
Matyi Dezső tulajdonos szépen kivárta a telet, aztán egy közleményben leírták hogy Supka Attila vezetőedzővel megegyeztek, hogy nem folytatják tovább a közös munkát.
Ekkor nyílt ki Kiss József éhes kis szája, aki világgá kürtölte: szó sincs közös megegyezésről, a klub egyoldalúan bontott szerződést úgy, hogy az abban vállaltakat nem teljesítették.
- Mi küldtünk a Pécsnek egy levelet, amelyben leírtuk, hogy amennyiben ma 14 óráig teljesítik a szerződésben foglaltakat, akkor nem hozzuk nyilvánosságra a tényeket, de nem kaptunk választ. A Pécsi MFC felmentette Supka Attilát a munkavégzés alól, szó sem volt közös megegyezésről. Egyoldalúan mondták fel a szerződést, anélkül, hogy az abban foglaltakat teljesítették volna. Matyi Dezsőnek joga van ezt megtenni, de csak abban az esetben, amennyiben teljesíti a szerződésben vállaltakat, ez nem történt meg. Tisztességtelennek tartom, hogy a Pécs edzőt keres, miközben az MLSZ szabályzata kimondja, hogy addig nem lehet új szakvezetőjük, míg az előzővel nem rendezték a vitás kérdéseket. A klub próbál egyeztetni, de nincs miről, ugyanis a szerződésben minden tisztán le van írva– nyilatkozta Kiss József.
Na kérem szépen, Kiss József fejét – már bocsánat – szépen beleverném abba a szerződésbe. Abba ugyanis feketén-fehéren le van írva, miként kell teljesítenie a csapatnak, és ezért milyen összeget kap Supka.
Matyi Dezső százszor elmondta, a Magyar Kupa kiemelt szerepet kell hogy kapjon, mert annak megnyerésével már most kijuthat a gárda a nemzetközi színtérre.
Supka ennek ellenére lényegében a cserecsapatot küldte a pályára, így a Pécs már akkor elbúcsúzott a Magyar Kupa küzdelmeitől, amikor még a futball iránt nem érdeklődők a Balatonba lógatták a lábukat.
A szerződésben feketén-fehéren le van írva, Matyi Dezső pedig százszor elmondta, hogy a csapatnak idén a 6-8 helyen kell végeznie.
Most a 14. helyen áll.
Még épp nem kieső.
A Magyar Kupa esetleges megnyerése, és a 6-8. hely elérése volt a feladata Supka Attilának, ezért járt neki a pénz.
Kérdem én, a csapat mostani helyzetét nézve ki az, aki nem teljesítette a szerződésben leírtakat?
Ki az, aki nem végezte el a munkáját?
Supka Attila!
Egy ilyen fél év után nem kiabálni, hanem elsunnyogni kell, hiszen Supka idei munkáját bizony nem teheti ki a kirakatba.
Úgyhogy jó lenne, ha Kiss József szépen befogná az éhes kis száját.

Fehér György

Utóélet
Az NB1.hu portál megszólaltatta dr. Elbert Gábort, a pécsiek cégvezetőjét. Bár a sportvezető semmi olyat nem mondott, amit eddig ne mondott volna el, fontos, hogy álláspontja itt legyen.
- Azt tudom mondani, amit eddig is hangoztattunk, hogy a közös munkának vége, mert a tulajdonos és az edző megállapodtak ebben. A két fél között erről kedden született egy papír, amit elfogadott Matyi Dezső és Supka Attila is. A felek ezt kézfogással elfogadták, és úgy gondolom, ez a cselekedett mindkettőjüket kötelezi. Nem mondtuk senkinek, hogy tárgyalásban lennénk bárkivel is edzőkérdésben. Nem akarok Kiss József nyilatkozataira reflektálni, mert az számomra már korábban is kiderült, hogy kettőnk gondolkodásmódja távol áll egymástól. A szerződésnek van egy pontja, ami azt írja le, hogy mi történik akkor, ha a tulajdonos úgy ítéli meg, hogy nem Supka Attilával képzeli el a jövőt.  Mi a tisztesség pártján vagyunk, ezt határozottan kijelenthetem.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr44952553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása