HTML

Facebook

Friss topikok

Linkblog

George F. Hemingway, a futballbíró

fehgyu 2012.12.01. 15:49

George F. Hemingway szerint az MLSZ-nek határozottan fel kell lépnie azok ellen a klubvezetők, edzők vagy épp játékosok ellen, akik erősen kritizálják a játékvezetőket. Kíváncsi lennék, Hemingway úr szerint az MLSZ-nek miként kellene szankcionálnia azt a játékvezetőt, aki leszarja, hogy mérkőzést kellene vezetnie, és egész egyszerűen nem jelenik meg az összecsapáson, sőt, hazudik arról, hogy hol van. Kifejezetten kíváncsi lennék George F. Hemingway véleményére akkor, ha ő az a bizonyos játékvezető.

Igen ő.
Merthogy valami csoda folytán George F. Hemingway vizsgázott játékvezetőként megyei futballmérkőzéseket dirigálhat.
Mindenki figyelmébe ajánlom, hogy ma egy megyei játékvezetőnek nagyjából ugyan azt a fizikai tesztet kell megfutnia, mint az NB-s kollégáiknak.
Nem ugyan azzal a szintidőkkel, de ugyan azt a mennyiséget.
Ebben 150 méteres lendületes futások és 30 méteres sprintek vannak.
Több, egymás után, minimális pihenéssel.
Nem akarok hülyeséget mondani, de talán 150 méteres futás után 50 méter séta van, utána ismét 150 méteres futás következik, és ezt kell majd 10 percig folytatni úgy, hogy minden 150 méteres futásnak szintidőn belül kell lenni. De mondom, ezt pontosan nem tudom.
Az viszont teljesen biztos, hogy ha George F. Hemingwaynek csak valami hasonlót kellene futnia, bizony komoly egészségügyi problémái lennének.
Ki tudja miért és hogyan, ő mégis ott lehet a pályán.
Halkan jegyzem meg, az elmúlt fél évben legalább négy, olyan 19 éves fiatalemberrel találkoztam, aki szintén kizárt, hogy megfutja ezt a tesztet. Bizonyos Lőrincz Gábor például 1991-es születésű, de nem megbántva őt, legalább 120 kiló, így nem futni, de még sietni sem tud igazán. Mégis mérkőzéseket vezet.
Na, azt hiszem, itt kezdődik az amatörizmus.
És ezt most óriási negatív előjellel kell érteni.
Mert azt mondom, azt vallom, hogy az amatőr sport az egyik legfontosabb az életben, de aki az amatőrök között is kitűnik amatőrizmusával – nem mellesleg ezért pénzt kap – annak semmi helye a futballpályán.
Na de vissza George F. Hemingwayhez, aki valami csoda folytán, több mint hatvan évesen, és nem megbántva, de legalább 30 kiló felesleggel vezető bíróként vesz részt hétről-hétre megyei labdarúgó mérkőzéseken.
Pontosabban csak azokon a meccseken, amelyiken úgy gondolja, meg is jelenik.
Kis Pest megyei csapatom legutóbbi mérkőzését ő vezette – volna.
Ha megérkezett volna.
De ő úgy gondolta, nem alacsonyodik le hozzánk, szombat déli egy órakor nem jön el a meccsre.
Persze, olyan előfordul, hogy egy játékvezetőnek közbe jön egy betegség vagy egy nem várt baleset.
Ám itt erről szó sincs.
Ellenfelünknél játszott ugyanis az egykori NBI-es játékos, Pálvölgyi László, aki fél órával a meccs kezdése előtt beszélt a Budapest Honvéd technikai vezetőjével, aki elmondta, már a faluban vannak, csak nem találják a pályát.
Hát kérem szépen, olyan nagy faluban játszottunk, hogy mostanáig nem ért oda.
Pedig már egy hét is eltelt.
Persze, az sokkal inkább elképzelhető, hogy George F. Hemingway nagy ívben szart arra a huszonegynéhány amatőr játékosra, aki rá várt.
Olyan mértékben szart rájuk, hogy még hazudott is arról, merre jár.
"Az MLSZ elnökségének éppen azért kell lépnie, mert bizonyos klubvezetők, edzők, és mások olyan megengedhetetlen módon támadják a játékvezetőket, hogy az az üzletünk rovására megy. Úgy vélem, nem kell tartani a Rákosi korszak visszatérésétől azzal, hogy az MLSZ szankcionálni fogja azokat, akik úgy gondolják, hogy a civilizáció ne érje el a magyar labdarúgást."
Ez olvasható George F. Hemingway - aki ráadásul az NBI-es bizottság tagja - pepsifoci.hu-n futó blogján.
Olyan kíváncsi lennék, hogy George F. Hemingway miként büntetné azt a játékvezetőt, aki nem jelenik meg a meccsén, sőt, fél órával a kezdés előtt hazudik is arról, merre jár.
Csak annak a jegyében, hogy a civilizáció elérje a magyar labdarúgást.
De félek, erre sosem kapok majd választ.

Fehér György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mifocink.blog.hu/api/trackback/id/tr494941538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása